Augment Fully 29 RX – kisanopea trail-pyörä

Augment Fully29 RX trail-pyörä
Lukulistalle
ClosePlease login

Testaajat kiittelivät Augment Fully 29 RX:n ajettavuutta kauttaaltaan. Kusti Kittilän ja muiden tiimin urheilijoiden osin suunnittelema pyörä yhdistää onnistuneesti suorituskykyisyyden ja hauskuuden. Uutukaisena trail-versiona mukaan saatu Augment oli maastopyörätestimme ripeimpiä pyöriä, ja osa testaajistamme olisi valinnut sen xc-maratonkisaan.

Augment Fully tarjoaa kuskille hyvin liikkumistilaa erilaisten maastonmuotojen tarpeisiin, joskin hissitolpan puute testikokoonpanosta hankaloittaa jyrkimpiä laskuja. Runko hoitaa tehtävänsä hyvässä mielessä eleettömästi. Sama linja jatkuu iskunvaimennuksessa, jota testaajamme kommentoi seuraavasti: ”Todella hyvään iskunvaimennukseen ei kiinnitä huomiota.”

Augment Fully 29 on kepeä XC-kisapyörä. Saimme mallistosta testiin trail-version, joka tuntui Kiilopään ja Saariselän tunturipoluilla ja -baanoilla todella ripeältä.

Varsinaisen testiryhmän kevyintä pyörää heitteli ilokseen esteiden ympäri, mutta Augmentin alusta ei säikkynyt kolisteluakaan. Ylämäessä Augment Fully houkutteli vauhdinpitoon ja ilahduttavasti sama tuntemus jatkui laskuissa.

71,5-senttinen tanko ei tarjonnut vaativimmissa paikoissa samanlaista tasapainoapua ja vipuvoimaa kuin muiden testipyörien 75–79-senttiset tangot. Toisaalta kapeampi ote on luonteva muuhun ajoon. Säätörenkaat eli spacerit ohjainkannattimen alla mahdollistavat sopivan korkeuden löytämisen tangolle ohjainkannatinta vaihtamatta. Säätörenkaita voit siirtää väliaikaisesti myös ohjainkannattimen päälle ja etsiä siten sopivaa korkeutta ennen haarukasta rungon läpi tulevan putken lyhentämistä. Augmentissa säätörenkailla onnistuu vähintään parin senttimetrin muutos.

Michen kiekot painavat alle 1 600-grammaa parilta. Ne olivat testimme 3 000–4 000 euron hintahaarukassa erittäin kilpailukykyiset myös kuitukiekkoja vastaan. Schwalbe Racing Ralphin kevyeen joskin puhkeamisherkkään rengasversioon yhdistettynä kiekot tuntuivat todella kiihtyviltä ja ripeiltä.

Aiemmin Croc-nimellä tunnetun suomalaismerkin mallistossa painottuvat kisahenkisen suorituskykyiset mallit sekä pyörissä että alppisuksissa. Augmentilla voitettiin TahkoMTB 2019 sekä naisten että miesten 60 kilometrin matkalla.

Ajettavuus – Augment Fully 29 RX

Helpot polut 5/5

Vaativat polut 4,5/5

Lasku 4/5

Nousu 5/5

Hinta-laatu 4,5/5

Parasta: Loistava pyörä kestävyysajoon, keveys

Heikkous: Hissitolpan puute

Hiilikuiturunko | RockShox Pike RCT Remote 120 mm | RockShox Monarch RT3 | Sram GX Eagle | Sram Level TL | Miche 988 ALU | Schwalbe Racing Ralph 2.25 | Turbine-satulaputki | 11,5 kg 19-tuumaisena | 3 490 €