Maastopyöräily

Maastopyöräily yhdistää pyöräilyn tekniikan, kestävyysharjoittelun ja luontoliikunnan. Maastopyöräilyn tuoma hyvä ajotekniikka palkitsee – ja silti maastopyöräily tarjoaa loputtomasti uusia haasteita.

Maastopyöräilyn alalajit xc- ja trail-pyöräily tuovat kestävyyshyötyjen lisäksi lihaskuntoa, sillä terävät nousut vaativat voimaa ja ajo jatkuvasti muuttuvalla alustalla vaatii asennon vaihtelua. Kisalajina cyclocross on melko lähellä kierroksina ajettavia xc-kilpailuja.

Suoritusajaltaan lyhyemmät ja vauhdiltaan kovemmat enduro ja alamäkipyöräily tuovat totisesti pyörän käsittelytaitoja. Maastopyöräily kasvaa sähköavusteisten maastopyörien ansiosta, ja oman mausteensa tuo myös hissipyöräilyn juurtuminen Suomeen.

Neljän vuodenajan Suomessa talvipyöräily hangilla läskipyörällä tarjoaa kansainvälisestikin poikkeuksellisia elämyksiä ja laajentaa hiihtokeskusten tarjonnan ympärivuotiseen maastopyöräilyyn.

Keskitymme ensisijaisesti kestävyyttä vaativiin maastopyöräilyn alalajeihin. Alamäki- ja hissipyöräilystä sekä endurosta kirjoitamme satunnaisesti etenkin silloin, kun näkökulma tukee pyöräilyn kestävyyslajeja.

Omaan käyttöön sopiva maastopyörä on maastopyöräilyn harrastamiselle keskeistä. Maastopyörien testit ovat jatkuvaa juttusisältöämme ja kiinnostavimpien maastopyörien testit löydät varusteklinikasta kohdasta pyörät.