Maastopyöräilyvarusteet – testissä Giron kypärä ja ajohanskat

Lukulistalle
ClosePlease login

Maastopyöräily on miellyttävää lajiin sopivilla varusteilla. Kokeilimme Giron valikoimasta kypärää sekä ajohanskoja.

Laadukas yleiskypärä

Giro Radix on trail-henkiseen ajoon tarkoitettu maastopyöräilykypärä. MIPS-järjestelmällä (Multi-directional Impact Protection System) varustetussa kypärässä on suuret tuuletusaukot, asianmukaiset irrotettavat ja pestävät pehmusteet sekä kolmeen eri korkeuteen säädettävä niskan kiristyspanta.

Radix on käytössä varsin kevyen oloinen (L-koon testikypärämme painaa 330 g) ja se sopii maastoajon lisäksi työmatka- ja retkipyöräilyyn. Muodoltaan se on varsin leveä, joten mahdollisuudet hyvään istuvuuteen erimuotoisilla päillä ovat olemassa.

Radix on kevyen oloinen ja huolella viimeistelty trail-kypärä.

Radix on viimeistelty huolella, sillä pinnoitus jatkuu alas asti. Kypärän alareunoilta ei siis pilkota rumasti iskuja vaimentavaa EPS-solumuovia, kuten useimmissa kypärissä. Säädettävä lippa suojaa mukavasti auringolta ja maastossa oksien iskuilta, mutta kypärän muutoin hyvään laatuvaikutelmaan verrattuna lippa on rakenteeltaan harmittava heppoinen.

Giro Radix MIPS | koot S 51–55, M 55–59, L 59–63, XL 61–65 | 130 € | giro.com

 

Hikilenkin hanskat maastopyöräilijälle

Giro Trixter -maastopyöräilyhanskat istuvat kuin toinen iho. Ohut ja pehmustamaton kämmenosa on valmistettu yhdestä palasta, joten mitään häiritseviä saumoja ei ole.

Istuvuuden lisäksi hengittävyyteen on panostettu, ja kämmenosan materiaali on rei’itettyä. Kämmenosan ja päällisen välissä sormien kohdalla on vielä kapeat verkkomaiset paneelit tehostamaan hengittävyyttä. Hanskat pysyvät paikallaan varmasti ja hyvä ote jarrukahvoihin säilyy hikisilläkin lenkeillä.

Kohtuuhintaiset ajohanskat erinomaisella istuvuudella ja hengittävyydellä.

Kämmenpuolen materiaali soveltuu myös älypuhelimen näytön käyttämiseen. Otekohdan hyvät vahvikkeet tuovat mieleen ajatuksen myös rullahiihtokäytöstä. Testaamamme punavalkoiset ja isolla logolla varustetut hanskat ovat ulkonäöltään varsin näyttävät. M-koon testihanskat olivat juuri sopivat, kun kämmenen ympärysmitta on noin 21 cm. Kohtuuhintaisia ajohanskoja etsivä saa näistä paljon vastinetta rahalle.

Giro Trixter Glove | viisi väriä | koot XS–XXL | 25 € | giro.com

Teksti Pena Rekiranta  Kuvat Giro/Huntteri Oy

Lue myös lisää arvioitamme pyöräilyvarusteista täältä. Katso myös Juoksijan Youtube-kanavan varustevideoita.

Vastaa