Nuorten Jukolan nopeimmat

Lukulistalle
ClosePlease login

Nuorten Jukolan joka osuuden nopeimmat suunnistajat kertovat osuudestaan.

1. osuus

Lotta Nivukoski, Lapuan Virkiä

 • Vaihto: 1, Matka: 4,0 km, Osuusaika 28:04
 • 4 sekuntia seuraavaa nopeampi (Eerika Lohtander, Rasti-Lukko)

”Meni justiin niin kuin pitikin. Jalka oli kevyt ja suunnistus sujui. Tämä oli kauden parhaita suorituksia. Tarkoitus oli vain ottaa hyvä alku joukkueelle, mutta kärkipaikkahan on paras mahdollinen aloitus! En osannut yhtään aavistaa, että muut kilpakumppanit jäisivät noin paljon.”

2. osuus

Eero Sorsa, Sotkamon Jymy

 • Lähtö: 70, Vaihto: 25, Matka: 4,3 km, Osuusaika 25:54
 • 3 sekuntia seuraavaa nopeampi (Florian Fritzen, Lynx)

”Lähdin tekemään omaa hyvää suoritusta. Yhden pienen virheen tein toiseksi viimeiselle rastille, mutta juoksu kulki hyvin ja kaikki onnistui. En osannut odottaa, että olisin ihan koko porukan nopein, mutta ajattelin että olen kovilla sijoilla.”

3. osuus

Joona Vuorenmaa, Koovee

 • Lähtö: 15, Vaihto: 6, Matka: 2,3 km, Osuusaika: 14:02
 • 1 sekunti seuraavaa nopeampi (Villem Piirimäe, OK Põlva Kobras)

”Tiesin, että helppo rata on tulossa ja polkuja pitkin pääsee juoksemaan koko radan. Ajattelin, että pääsen lähtemään kymmenen sakissa. Tämä oli ensimmäinen kerta ykkösjoukkueessa ja vähän jännitti. Ensi vuonna suunnistan tätä samaa osuutta tai sitten pidempää 14-vuotiaiden osuutta. Oikeastaan osasin odottaa, että voisin olla osuuteni nopein.”

4. osuus

Lotta Laakso, Lappeen Riento

 • Lähtö: 14, Vaihto: 3, Matka 3,2 km, Osuusaika: 21:48
 • 2 min 36 sek seuraavaa nopeampi (Aada Sauso, Helsingin Suunnistajat) kolmatta kertaa peräkkäin 4. osuuden nopein!

”Ajattelin vain, että mahdollisimman tarkasti pitää mennä. Meillä oli hyvät tyypit ensimmäisillä osuuksilla ja heillä oli mennyt hyvin, joten osasin odottaa tällaista paikkaa. Keskityin vain omaan tekemiseen. Maastotyyppi oli sinänsä tuttu, vaikka se onkin vähän erilainen kuin kotona. Meillä oli yksi treenipäivä täällä ja onhan täällä ollut aikaisemminkin kisoja. Oli se tiedossa, että voisin olla täälläkin nopein.”

5. osuus

Leevi Söyrilä, Angelniemen Ankkuri

 • Lähtö: 12, Vaihto: 4, Matka: 3,2 km, Osuusaika: 21:25
 • 8 sekuntia seuraavaa nopeampi (Antti Kirves, SK Uusi)

”Hyvin meni. Sain juosta kovaa ja suunnistaa tarkasti, vaikka vaikeimmissa kohdissa piti vähän jopa kävellä. Lopussa tuntui, että oli tämä fyysisestikin aika rankkaa. En ihan odottanut, että oma suoritus olisi kaikista nopein, vaikka tiesin kyllä, että ihan hyvä sija voi tänään tulla.”

6. osuus

Silva Kemppi, Espoon Suunta

 • Lähtö: 2, Vaihto: 1, Matka: 4,7 km, Osuusaika: 32:46,
 • 40 sekuntia seuraavaa nopeampi (Elli Punto, Espoon Suunta 2)

”Tuntui, että juoksu kulki. Varsinkin alussa tuntui hyvältä, mutta lopussa vähän hyytyi. Johtui varmaan kuumuudesta. Suunnistuksessa tein muutamia hermopummeja. Lisäksi möhlin kartankäännössä, kun en saanut itseäni heti kiinni kartan toiselta puolelta. Kaiken kaikkiaan kuitenkin ihan hyvä suoritus.”

7. osuus

Topias Muukkonen, MS Parma 2

 • Lähtö: 63, Maali: 42, Matka: 5,6 km, Osuusaika: 35:13
 • 19 sekuntia seuraavaa nopeampi (Tatu Aaltonen, Lynx)

”Sain Jesperin (Donner, OK77) kiinni ja mentiin hetken aikaa yhdessä. Yleisörastin pitkälle välille otin kiertävän valinnan, kun hän meni suoraan. Olin nopeampi, mutta hän sai virheen jälkeen taas vähän kiinni. Lopussa juoksin häntä karkuun ja tulin ennen maaliin. Juoksu tuntui raskaalta, kun oli lämmin keli. Oma tavoite oli osuuden pohja-aika. Yleisörastille tiesin Tatun (Aaltonen, Lynx) väliajan ja olin siinä vähän perässä. Sain siitä loppuun lisää energiaa.”

Teksti Juho-Veikko Hytönen Kuva Mika Ilomäki

Suunnistaja 5/2022

Vastaa