Suunnistus: Vuoden parhaat

suunnistus
Lukulistalle
ClosePlease login

Vuoden Seura: Lahden Suunnistajat -37

Menneen kauden aikana huippusuunnistuksen puolella erittäin menestynyt ja näkyvä seura, joka lisäksi toteuttaa nuoriso- ja harrastetoimintaa aktiivisesti ja innovatiivisesti, miettien uudenlaisia konsepteja toimintaan.

Vuodesta -37 pyyteetöntä lasten, nuorten ja aikuisten suunnistustoimintaa laajalla rintamalla. Toiminnan laajuus ja kehittyminen vuosi vuodelta eri osa-alueilla. Hyvää menestystä naisten puolella ja hienosti esillä eri medioissa. Laaja seuratyö harraste- ja huippusuunnistuksessa.

Vuoden suunnistushenkilö: Mika Häkkinen

Mika on ollut pitkään näkyvä toimija sekä hiihto-, että pyöräsuunnistuksessa, sekä kilpailijana, että kisojen järjestäjänä. Viime vuonna hän otti vielä suuremman roolin pyöräsuunnistuksessa ja kokosi nuorista Pyöräsuunnistusakatemian Varalan opiston yhteyteen.

Pyöräsuunnistuksen Suomen Cup loi uuden rungon maan pysu-kisoille, jossa IS TV:n lähetykset toivat paljon lisää näkyvyyttä lajille. Yhteistyö pyöräsuunnistuksen osalta KRV:n kanssa alkoi Mikan toimesta. Mika toimi ansiokkaasti 2021 pyöräsuunnistuksen MM-kisojen massalähdön ratamestarina.

Vuoden PR-teko tai tapahtuma: Napapiiri-Jukola

Poikkeusoloissa loistavasti ja terveysturvallisesti järjestetty tapahtuma. Suunnistuksen tärkein tapahtuma vuonna 2021.

Vuoden ohjaaja: Satu Hietala, Suunta Jyväskylä

Satu on innostava, kannustava, empaattinen ja taitava organisoimaan. Satu on kehittänyt seuran suunnistuskoulun toimintaa opettajan innostavalla pedagogisella otteella. Satu osaa kuunnella ja rohkaista loistavasti nuoria suunnistajia aktiiviseen toimintaan. Korona-aikanakin hyvin organisoitu suunnistuskoulu kokosi lähes sata eri-ikäistä suunnistajaa perheineen. Suunnistuskoulussa on keväisin ollut mukana myös erityislastenryhmä. Sadulla on myös taito kutsua lasten vanhempia toimimaan suunnistuskoulun ohjaajina.

Sadulla on riittänyt energiaa olla mukana Koulu Kartalla -pilotissa oman koulunsa kautta ja siitä on levinnyt innostusta muihinkin Jyväskylän kouluihin pihakarttapyyntöjen myötä. Satu toimii upeasti suunnistuskoululaisten yhteisissä tapahtumissa, joissa luodaan yhteishenkeä ja mahtavaa suunnistuskulttuuria.

Vuoden ratamestari: Harri Hytönen 

Pika-aikataululla hiihtosuunnistuksen SM-sprintin ja viestin kartantekijä ja ratamestari: järjestäjinä Hollolan Urheilijat -46 ja Rastivarsat, hiihtosuunnistuksen MM-katsastusten kartantekijä ja ratamestari (3 viikon varoituksella), Hollolan Urheilijat -46 Kompassi-cupin ratamestari sekä lasten suunnistuskoulun ratojen tekijä ja rastien viejä koko kevään, kesän alun ja syksyn.

Vuoden kartta/kartoittaja: Timo Sivill

Timolla on lähes 40 vuoden historia laadukkaitten suunnistuskarttojen tekijänä. Nykyisin Sivill tekee karttoja sivutyönään ja harrastuksena, mutta nuorempana suunnistuskartat ovat olleet myös Sivillin päätyö.

Timo Sivill on kartoittanut paljon suurtapahtumien ja arvokilpailuidenkin karttoja lähinnä Keski-Suomessa. Moni muistaa vielä Jyväskylän Jukolan kartat vuodelta 1997, mutta jo ennen sitä ja senkin jälkeen Sivill on kartoittanut vuosittain. Karttojen joukossa on paljon SM-kisakarttoja. Viimeisimpinä ovat Jyväskylän SM-keskimatka 2020 ja Saarijärven-Äänekosken SM-pitkä matka tänä vuonna.

 

Huippusuunnistuksen taustahenkilö

  • Petteri Vuorinen

Kunniamaininta

  • Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailut, Kuortane

Vuoden suunnistaja

  • Miika Kirmula

Vuoden hiihtosuunnistaja

  • Salla Koskela

Vuoden pyöräsuunnistaja

  • Samuel Pökälä

Vuoden tarkkuussuunnistaja

  • Antti Rusanen

Vuoden valmentaja

  • Ari Nummela

 

Suunnistaja 8/2021

Vastaa