Suunnistuskesän 2024 kohokohdat!

Suunnistuskesän 2024
Lukulistalle
ClosePlease login

Kesä 2024 tarjoaa paljon suunnistustapahtumia.

Kokosimme yhteen vuoden isoimmat tapahtumat Suomessa niin kuntoilijoille kuin kilpailijoillekin. Tarjolla on paljon tekemistä myös suunnistajille, joilla ei ole kilpailulisenssiä. 

Lakia Jukola

15.–16.6.

Klassikkokilpailu avaa suurten suunnistustapahtumien vuoden.

Kauhavalla hätyytellään ennätystä osanottajien määrässä, kun Jukolan ja Venlojen viesteissä mittelevät niin maailman huiput kuin työpaikkojen kuntojoukkueetkin. Kilpailukeskus sijaitsee lentokentän kiitoradalla ja myös maastossa on odotettavissa huippunopeuksia.

Kainuun Rastiviikko

30.6.–5.7.

Perinteinen KRV on järjestyksessään jo 56. Kajaanin Joutenlammen supikot ja korkeuskäyräverkostot lupaavat tarjota haasteita niin aloittelijoille, kuin huipuillekin.

Kainuun Rastiviikon tarjonnasta löytyy niin kilpa- kuin kuntosarjojakin neljälle päivälle. Lisäksi KRV tarjoaa Kainuun Pyöräsuunnistusrastiviikon, josta myös löytyy kilpa- ja kuntosarjat.

Lapland O Week

20.–25.7.

Viisipäiväinen suunnistustapahtuma suuntaa ensi kesäksi Leville.

Tapahtumassa on valittavana useita eri pituisia ja erilaisille taitotasoille soveltuvia matkoja pitkästä ja vaativasta, lyhyeen ja helppoon. Oma lähtöaika on kaikissa sarjoissa mahdollista päättä itse, joten perheet ja kaveriporukat voivat sumplia menonsa helposti. Jokaiselle päivälle on tarjolla uusi upea maasto.

Lue lisää tapahtumasta jutusta Lapland O Week – ota suunnistus haltuun tuntureilla

Suomen Tunturisuunnistus

27.–28.7.

Kahdesta kilpailupäivästä koostuva Suomen Tunturisuunnistus on varsinainen elämystapahtuma. Pitkät ja maisemalliset radat houkuttelevat pohjoisen maastoihin kovia kilpailijoita ja elämyksistä nautiskelijoita. Tulevana kesänä tapahtuma käydään Näkkälässä Enontekiöllä.

Fin5 ja Veteraanien MM-kilpailut

2.–9.8.

Turku toimii kansainvälisenä kilpailuareenana, kun veteraanisuunnistajat ympäri maailman kokoontuvat mittelemään MM-menestyksestä.

WMOC-kilpailuissa matkoina ovat sprintti, keskimatka ja pitkä matka. Lisäksi tarjolla on mallisuunnistuksia ja maastomatkojen karsintakilpailu. Sarjoja on tarjolla 35-vuotiaista aina 100-vuotiaiden sarjoihin asti!

Samaan aikaan Fin5-suunnistusviikko toimii yleisökilpailuna, josta löytyy sarjoja kaikille veteraani-ikäisiä nuoremmille osallistujille. Kilpailumaastot ovat yhteisiä WMOC-kilpailujen kanssa.

Suunnistaja 1/2024

Vastaa