Syksyn pysumestarit

Kuva Timo Mikkola
Lukulistalle
ClosePlease login

PYÖRÄSUUNNISTUKSEN SM-keskimatka ja viestit kilpailtiin Hämeenlinnassa Ahveniston maastoissa.

Keskimatkalla miesten mitalikolmikon muodostivat Tomi Nykänen (Lahden Suunnistajat-37), Teemu Kaksonen (Ylistaron KilpaVeljet), Samuel Pökälä (Asikkalan Raikas). Naisten kärkikolmikkoon suunnistivat Kaarina Nurminen (Tampereen Pyrintö), Marika Hara (Koovee), Antonia Haga (OK Botnia).

Tomi Nykäselle mestaruus oli ensimmäinen henkilökohtainen mitali pääsarjasta.

– Se oli sellaista suunnistus edellä tekemistä, sillä tänään oli tarjolla oikein vaativa maasto. Radalla oli mukavasti erilaista rytmitystä, kun lyhyempien välien jälkeen oli hyviä reitinvalintavälejä rinteiden yli. Virheiden tekeminen oli tänään todella helppoa, mutta oma suoritus oli kokonaisuudessaan oikein mainio.

Viestit käytiin kahden hengen joukkueilla kuuden osuuden kilpailuna. Miesten kilpailun voittoon suunnisti Lahden Suunnistajat-37 joukkueella Joona Kleemola, Tomi Nykänen. Hopealle sijoittui Suunta Jyväskylän Jouni Kahelin ja Simo Klemettinen sekä pronssille Tampereen Pyrinnön Antti Paasi ja Juha Lilja. Naisten kilpailun voitti Koovee joukkueella Henna Saarinen, Marika Hara, hopealle tulivat Tampereen Pyrinnön Silja ja Saara Yli-Hietanen. Pronssille suunnistivat Lammin Säkiän Marja Rantanen ja Mari Tuokko.

Vastaa