Syysloma urheiluopistolla

Syysloma urheiluopistolla
Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen 11 urheiluopistoa tarjoaa suunnistajille paljon syysloman aktiviteetteja. Alla nostoja tarjonnasta.

1. Santasport

2. Vuokatti Sport

Vuokatti Sportilla on erinomaiset, laadukkaat ja monipuoliset suunnistusmahdollisuudet kaiken ikäisille. Lähialueilla on koko ajan ajantasaisia suunnistuskarttoja ja kiintorastistoja. Vuokatti Sportin alueelta ja Vuokatti/Sotkamo alueelta löytyy maastosuunnistus- ja sprinttisuunnistuskarttoja. Maastot soveltuvat erinomaisesti myös pyöräsuunnistukseen. Vuokatti Sportin vastaanotosta voi ostaa sekä kiintorastikarttoja että Sotkamon Jymyn iltarastikarttoja.

Vuokatissa järjestettiin 2.-5.8 suunnistuksen Leimaus-leiri. Leiri on Suomen Suunnistusliiton lajitapahtuma 8–18-vuotiaille. Lisäksi Sotkamossa järjestetään Kainuun Rastiviikko joka viides vuosi.

3. Tanhuvaara

4. Kuortane

Kuortaneella on mahdollisuuksia omatoimiseen suunnistamiseen. Opiston alueella on mahdollista mobo-suunnistukseen ja alueen suunnistusseuroilta voi ostaa suunnistuskarttoja (tossu- ja pyöräsuunnistus).

Kuortaneen Urheiluopisto on järjestänyt vuonna 2018 opiskelijoiden suunnistuksen MM-kisat ja 2021 pyöräsuunnistuksen MM-kisat yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Nämä maastot ja kartat ovat hyödynnettävissä seurojen kautta.

Leimausleiri järjestettiin Opistolla vuonna 2017 ja todennäköisesti tavoitteena on järjestää tapahtuma uudelleenkin lähivuosien aikana.

Lisäksi Opistolla järjestetään suunnistuksen yläkoululeiritystä yhteistyössä Suunnistusliiton kanssa: www.kuortane.com/ylakoululeiritys

Syyslomaviikolla Opistolla järjestetään erilaisia lomajärjestöjen ohjattuja perhelomia (mm. Hyvinvointilomat, Solaris-lomat ja Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto) ja lasten Eppu-Sporttis leiri. Muuten lomailu Opistolla perustuu omatoimiseen tekemiseen myös syyslomaviikolla. Omatoimilomailuun löytyy infoa osoitteesta: www.kuortane.com/lomaile

5. Varala

6. Vierumäki

Vierumäellä on pitkät perinteet suunnistuksen osalta. Suunnistusliitto on pitänyt mm. maajoukkueleirejään jo 50-luvulla Vierumäen upeissa maisemissa. Jukolan Viesti juostiin Vierumäellä 1984.

Maasto jakaantuu kahteen päätyyppiin: kangas-harjumaasto opiston lähellä ja perinteinen metsämaasto kankaiden takana. Karttoja päivitetään säännöllisesti ajan tasalle. Käytössä on myös moderni sprinttikartta opiston lähialueelta.

Luotoliikunta on yksi uusi avaus Vierumäen strategiassa. Tämä tarkoittaa myös suunnistuksen palvelupakettien kehittämistä. Vierumäeltä voi vuokrata maastopyöriä, ja näin myös pyöräsuunnistus on mahdollista.

Suunnistusta on tarjolla kaiken ikäisille ja erilaisille taitotasoille. Esimerkiksi opiston lähialueen sprinttikartta sopii mainiosti lasten suunnistukseen. Kokeneemmille suunnistajille on tarjolla kunnon korpea korkeuseroineen.

Osana luontoliikunnan palveluita tullaan myös suunnistustarjontaa kehittämään. Vierumäellä on kokeneita lajin ammattilaisia kuten maailmanmestari Jani Lakanen ja Marko Väisänen.

Tarjolla on myös maastopyöräilyä, patikointia, melontaa, suppailua ja vaikka frisbeegolfia. Perinteiseen golfailuun on kaksi upeaa kenttää.

Vierumäki on valmis räätälöimään ja kehittämään suunnistuspalveluita asiakkaiden toiveesta. Lisäksi kannattaa hyödyntää Urheiluopiston opettajien Jani Lakasen ja Marko Väisäsen sekä koulutuksen kehittämishankkeessa olevan Pekka Nikulaisen asiantuntijuutta.

7. Pajulahti

8. Eerikkilä

Eerikkilällä ei ole tarjota erityisiä palveluita yksittäishenkilöille. Eerikkilä on profiloitunut muihin luonnossa liikkumisen muotoihin, kuten retkeilyyn (kaksi kansallispuistoa vieressä), maastopyöräilyyn, järvimelontaan jne. Syyslomaviikoilla on tarjolla monenlaista muuta aktiviteettia ohjatusti tai omatoimisesti erityisesti perheille suunnattuna.

9. Kisakallio

Kisakallion läheisestä metsästä löytyy kiintorastit ja luontopolku, joka sopii hyvin lapsiperheille. Polun varressa on luonto- ja tehtävätauluja. Pihapiirissä on myös piharastit sekä mobo-suunnistus eli vaativan Karnaisten korven suunnistuksen lisäksi on tarjolla myös helpompaa rastia pihapiirissä.

Syysloman sporttileirillä on myös suunnistustarjontaa perheille ja kaikkea muuta kivaa. Marraskuussa pidämme suositun Kultaisen leirin alle 14-vuotiaille.

10. Solvalla

11. Kisakeskus

 

Onko ideoita?

Suunnistaja-lehti haluaa nostaa monenlaisia suunnistukseen liittyviä tapahtumia ja teemoja näkyviin. Kerro tapahtumastasi, ideastasi tai kokemuksistasi Suunnistaja-lehden toimitukselle tai kutsu vaikka kokeilemaan!

Ideat otetaan vastaan osoitteeseen:

suunnistaja@juoksija-lehti.fi

Vastaa