Viestiliiga-voittaja Lahden Suunnistajat – yksilöistä kasvoi erinomaisia tiimipelaajia

viestiliiga
Lukulistalle
ClosePlease login

Viestiliiga-voittaja Lahden Suunnistajien naisten joukkueenjohtaja Virpi Remahl on roolissaan harvinaisuus, sillä edustusjoukkueiden vetäjät ovat useimmiten miehiä. Remahlille toiminnan kulmakiviä ovat urheilijoiden kuuntelu ja yhdessä tekeminen.

Lahden Suunnistajat on yksi niistä seuroista, jotka omalla toiminnallaan kehittävät myös naisten viestisuunnistuskulttuuria Suomessa. Kun Viestiliiga tarjoaa suurviestien lisäksi näkyvyyttä tuovia kilpailuja, ovat viestit osalle suunnistajista suurin syy urheilla tavoitteellisesti.

Kun sen lisäksi seurassa on muitakin urheilijoita, jotka kokevat viestit aidosti tärkeiksi ja haluavat sitoutua yhteiseen juttuun, kehittää se kulttuuria. Viesteillä on väliä, joukkueella on väliä. Sen tietää hyvin Lahden Suunnistajien naisten joukkueenjohtaja Virpi Remahl.

– Miehillä on Jukolassa ja Tiomilassa ollut viestisuunnistuskulttuuria. On ollut tosi vahvoja viestiseuroja Suomessa, Norjassa ja erityisesti Ruotsissa. Naisten puolella Suomessa ei ole viestiseurakulttuuria niin kauhean vahvana ollut, Remahl sanoo.

Hän arvelee, että osansa tilanteeseen on ollut sillä, ettei Viestiliiga-kisoja ole ollut. Viestiliigan hieno näkyvyys on tuonut viestisuunnistusta tavallisen tv-katsojan eteen aivan eri lailla kuin aiemmin. Remahl on innoissaan myös naisten viesteissä kilpailleiden joukkueiden määrästä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa