Polkuporinat: Tero Hyppölä kertoo ultramatkan oppinsa

Tero Hyppölä keskustelee Polkuporinat-podcastissa Mikael Heermanin kanssa.
Lukulistalle

Kainuulainen kestävyyslajien taitaja Tero Hyppölä kertoo kokemuksistaan ja harjoittelustaan Mikael Heermanin Polkuporinat-haastattelussa. Hyppölän lajivalikoima ja matkojen pituus hämmästyttävät.

Tero Hyppölä oli peräti seitsemäs triathlonin pitkällä matkalla MM-kisoissa vuosina 1999 ja 2001. Sittemmin tie vei eri lajien ultrasuorituksiin ja etenkin pitkien matkojen juoksuun Spartathlonia myöten.

Sulkavan soutureitinkin uinut mies tietää, miltä tuntuu koetella omia rajoja. Häntä ovat motivoineet suoritusten parannukset. Hyppölä on pidentänyt matkaa tai hakenut haasteita eri lajista, kun oma paras tulostaso on löytynyt.

– Täyden matkan triathlonilla ei enää viisikymppisenä pääse kärkeen, mutta tuplamatkalla voi taistella vielä 48–49 vuotiaanakin kärjessä, Hyppölä sanoo.

Podcastissa Hyppölä kertoo elämästään kestävyyslajien parissa. Kuulet myös hänen harjoittelustaan sekä valmistautumisestaan kisoihin.

Tero Hyppölä keskustelee Polkuporinat-podcastissa Mikael Heermanin kanssa.

Pitkän matkan miehet. Mikael Heerman (vas.) ja Tero Hyppölä keskustelivat ultramatkojen taittamisesta ja ylipäänsä kestävyysliikunnan elämäntavasta. Podcast on tehty 3. elokuuta 2018 Siikajärvellä Espoossa.