Triathlonia nuorille

Triathlonia nuorille
Lukulistalle
ClosePlease login

Triathlon sopii mainiosti lapsille ja nuorille. Uinti, pyöräily ja juoksu muuttuvat tavallistakin hauskemmiksi, kun ne yhdistyvät lyhyeksi vauhdikkaaksi triathloniksi.

Varhainen erikoistuminen on osaltaan nostanut triathlonin kansainvälistä tasoa. Esimerkiksi Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa on tyypillistä kokeilla triathlonia jo lapsena ja erikoistua lajiin viimeistään noin 15-vuotiaana.

Tokion olympialaisten triathlonkilpailut olivat äärimmäisen viihdyttävää seurattavaa, vaikka karkeloissa ei valitettavasti nähty yhtään suomalaista.

Suomessa olympiamatkan triathlon onkin edelleen melko heikoissa kantimissa. Olympiamatkan SM-kilpailujen yleisten sarjojen osallistujamäärä oli tänäkin kesänä huolestuttavan pieni, sillä sekä naisten että miesten sarjoihin osallistui vain reilut 15 urheilijaa. Voittajat Tiina Pohjalainen ja Henrik Goesch panostavat tällä hetkellä pitkille matkoille, joten varsinaisesti olympiamatkalle erikoistuneita urheilijoita on vieläkin vähemmän.

Olisi tärkeää löytää lisää nuoria triathlonin pariin, jotta lajin asema vankistuisi huippu-urheiluna. Lyhyillä triathlonmatkoilla vauhti on niin kova,että haviteltaessa maailman huippua melko varhainen lajin kokeileminen on lähes välttämätöntä.

Lisäksi lyhyiden matkojen tausta helpottaa huomattavasti menestystä pitkillä matkoilla. Esimerkiksi Kaisa kilpaili olympiamatkalla vuosikausia ennen pitkille matkoille siirtymistä. Tämän hetkisistä Suomen huipuista Goeschilla on vahva kansainvälinen kokemus lyhyiltä matkoilta, mikä on auttanut häntä menestymään heti ensimmäisissä pitkän matkan koitoksissa.

Huipulle nuorista ja lyhyiltä matkoilta alkaen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa