Triathlonisti, mieti miksi testaat

Norjalaiset harjoituskaverit Gustav Iden ja Kristian Blummenfelt etenivät pitkään yhdessä Ironmanin täysmatkan MMkisoissa Havaijilla. Lopulta Iden voitti ja Blummenfelt oli kolmas. Kolme viikkoa myöhemmin Ironmanin puolimatkan MM-kisassa Blummenfelt ratkaisi juoksussa voiton, mutta Iden keskeytti. Kuva Tom Pennington / Getty Images for Ironman
Lukulistalle
ClosePlease login

Testaamisen pitää tukea tavoitteita. Erilliset testit eivät välttämättä hyödytä, sillä myös vertailukelpoiset harjoitukset voivat kertoa kehityksestä.

Testit auttavat ohjaamaan harjoittelua siten, että treenaaminen vie parhaalla mahdollisella tavalla kohti tavoitteita. Lisäksi fiksusti valitut ja oikein toteutetut testit motivoivat ja toimivat loistavina kilpailunomaisina harjoituksina.

Pahimmillaan testaaminen saattaa kuitenkin ohjata harjoittelua jopa harhaan. Testaaminen voidaan kokea ahdistavaksi etenkin, mikäli testin tulkinta jää huteraksi ja tulos käännetään mustavalkoisesti hyväksi tai huonoksi kunnoksi.

Toisaalla tässä lehdessä on Otto Loukkalahden mielenkiintoinen syväluotaava kirjoitus pyöräkunnon testaamisesta. Meidän jutussamme ei ole tarkoitus pureutua testaamiseen liittyvään fysiologiaan. Kerromme omia kokemuksiamme testaamisesta sekä ylipäätään pohdimme, minkä tyyppiset testit voisivat sopia triathlonistille missäkin tilanteessa.

Testaaminen on treeniä ja treeni testaamista?

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa