Sami Jauhojärvi: Nuoren hiihtäjän vuosi

Nuoren hiihtäjän vuosi
Lukulistalle
ClosePlease login

Teimme nuorelle hiihtäjälle vuosiohjelman ja harjoitusohjeet. Tavoittelimme selkeyttä, sillä valmentautumisen ohjeistusta ja kokonaisuuden hahmottamista on pidetty hankalana. 

Hiihtokauden pääkisat ovat jo takana, ja kevään edetessä on aika suunnitella tulevan harjoituskauden kuvioita. Valitettavan moni nuori urheilija on kuitenkin ilman varsinaista valmentajaa, jonka kanssa tekisi suunnitelmaa yhdessä.

Perusharjoittelu ei yhä edelleenkään ole rakettitiedettä vaan asioiden säännöllistä toistamista läpi koko harjoituskauden.

Tässä artikkelissa on muutamia esimerkkiviikkoja nuorelle urheilijalle harjoituskauden viikoiksi. Niillä hän pääsee hyvin liikkeelle perusharjoittelussa. Koko kauden käsittävät viikkotuntisuunnitelmat ja harjoitusohjelmat on julkaistu sivulle juoksija.fi/treeniohjelmat.

Ohjelmat tein maajoukkueessa hiihtäneen Lari Lehtosen kanssa valmentajan ammattitutkinnon lopputyönä. Valmennusohjelman ja vuosisuunnitelmat suuntasimme yleispäteviksi ohjeiksi pääasiassa 13–18-vuotiaille hiihtäjille. Sisältö kattaa perusharjoitteluohjelman koko kaudeksi sekä urheilijaksi kasvamisen ohjeita.

Sapluunamme kertoo, miten ja kuinka paljon pitää harjoitella, jotta tulokset kehittyvät ja rakentuu valmius tehdä kansainvälistä tulosta myös aikuisten sarjassa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa