Sami Jauhojärvi: Valmennukseen muutoksen tuulia?

Kuva Heidi Lehikoinen
Lukulistalle
ClosePlease login

Suomalaisessa kilpahiihdossa on nyt mietinnän paikka. Uskaltaako maajoukkuevalmennus alkaa soveltaa suomalaista valmennuslinjausta tosissaan absoluuttisen huipun takana, tai pitääkö tekemiseen hakea uusia tuulia jopa ulkomailta? 

Planican MM-kisojen ollessa vielä käynnissä mediassa ryöpytettiin jo suomalaisten heikkoa menestystä, ja meno yltyi kisojen jälkeen. Osansa kritiikistä valmentajien lisäksi sai Suomen huoltoryhmä, osansa urheilijat.

Yleensä asioista kirjoittavat toimittajat tietävät lopputulokseen johtaneista asiakokonaisuuksista vain pienen osan. Media kuitenkin muokkaa otsikoillaan ja jutuillaan myös ihmisten ajatustapaa voimakkaasti. Tällä kokonaisuudella on vaikutus moneen asiaan, mm. siihen, miten nuoriso kiinnostuu lajista, ja miten yhteistyökumppanit suhtautuvat hiihtoon.

Media muokkaa otsikoillaan ja jutuillaan ihmisten ajatustapaa voimakkaasti.

Mikä sitten on suomalaisen hiihdon tulevaisuus? Sitä pohtiessa on tiedostettava nykyisen valmennuslinjauksen lisäksi myös historia, jotta suomalainen maastohiihto voi edelleen kehittyä ja pysyä mitalilajina myös tulevaisuudessa.

Tulevalle kaudelle on myös mahdollisuus tuulettaa suomalaista valmennuskulttuuria.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa