Painonpudotus liikunnalla naisille haastavampaa

painonpudotus liikunnalla
Lukulistalle
ClosePlease login

Ruokahalua säätelevät hormonivasteet vaikeuttavat painon pudottamista pelkästään liikunnan avulla. Harjoittelu lisää naisilla ruokahalua enemmän kuin miehillä.

Kovatehoinen liikunta kuluttaa paljon energiaa ja on tutkimustenkin mukaan tehokasta painon pudottamisessa. Ongelmaksi nousee usein kuitenkin se, että palautuminen häiriintyy ja harjoittelu on epäsäännöllistä. Pitkien ja rauhallisten rasvanpolttolenkkien tekeminen juosten taas on monille kuntoilijoille haastavaa.

Kehon painoa ja elämäntapoja kannattaisi tarkkailla ja hoitaa siten, että merkittävää ylipainoa ei pääsisi kehittymään. Tämä johtuu siitä, että kerran tiettyyn painoon päästessään uudesta painosta tulee ikään kuin uusi normaalipaino, josta keho ei halua luopua helpolla.

Painonpudotus voi onnistua lyhyellä aikavälillä hyvin, mutta monilla ihmisillä keho erittää laihdutuskuurin jälkeen erilaisia ruokahalua sääteleviä hormoneja, jotka ajan kuluessa lisäävät syömistä ja nostavat painon takaisin.

Heikkoa tahdonvoimaa on silloin turha syyttää painon palaamisesta entisiin lukemiin. Laihduttaminen pelkän liikunnan avulla vaikuttaa tutkimusten valossa olevan hieman vaikeampaa naisille kuin miehille.

Leptiini kertoo kehon rasvan määrästä

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa