Vakautta keskikehoon kulmaistunnalla

Lukulistalle
ClosePlease login

Kulmaistunnalla saat vakautta ja kestävyyttä keskikehon hallintaan.

Lihaskuntoliikkeen ei aina tarvitse perustua suuriin liikeratoihin. Kulmaistunta kehittää staattista vatsalihasvoimaa sekä tasapainoa ja kehonhallintaa. Istunta kohdistuu niin vatsan pintalihaksiin kuin syviin lihaksiin. Asennon vaativuus kasvaa, kun siihen lisätään rytmikkäitä liikkeitä eri suuntiin.

Keskity liikkeessä hyvää asennon hallintaan. Nosta jalat ylös suoriksi, nilkat ojentuvat kuin voimistelijalla, vie kädet sivuille suoriksi. Pyri pysymään tasapainoisessa ja terävässä istuma-asennossa, jossa lantion kulma on vakaasti noin 90 astetta.

Kulmaistuntaan saat vaihtelua vaihtamalla käsien ja jalkojen suuntaa, esimerkiksi ojentamalla kädet eteen, sivulle tai ylös ja jalat haara-asentoon. Pidä vaihtuva asento muutaman sekunnin ajan ja palaa alkuasentoon. Käytä aluksi 20–40 sekunnin toistoja. Palauttavaksi liikepariksi sopii esimerkiksi selkälihasliike. Kasvata toistojen kestoa.

Kulmaistunta sopii hyvin jokapäiväisiin rutiiniliikkeisiin sekä alku- ja loppuverryttelyihin. Kuntopiireissä se sopii erityisesti sellaiseen harjoituksen kohtaan, jossa haluat pitää sykettä alhaammalla. Kulmaistuntaa voit tehdä kaikkina harjoituskausina.

Vaativuutta saat lisää heiluttamalla käsiä tai jalkoja edestakaisin ylös-alas.

 

Teksti Mika Järvinen Kuvat Jouko Keski-Säntti