Henri Ansio arvostetun Comrades-ultrajuoksun paras eurooppalainen

Henri Ansio
Lukulistalle
ClosePlease login

Ahkerasti kilpaileva Henri Ansio lisäsi tänään meriitteihinsä Comrades Marathon -ultrajuoksun seitsemännen sijan. Hän oli nopein eurooppalainen ja toiseksi nopein ei-afrikkalainen.

Henri Ansion vauhdinjako kertoi kylmähermoisuudesta ja omien voimien tuntemisesta. Ensimmäiseen väliaikapisteeseen hän saapui hädin tuskin sadan sakissa, mutta hivuttautui hiljalleen kärkeä kohti. Viimeisillä 20 kilometrillä hän naputti väliaikapaikkojen väliin peräti 3. ja 5. nopeimman ajan ja kipusi sijalle seitsemän.

Etelä-Afrikassa juostava lähes 87 kilometrin Comrades on maailman kovatasoisimpia ja arvostetuimpia ultrajuoksuja. Se juostaan vuorovuosin ylä- ja alamäkivoittoiseen suuntaan – tällä kerralla nousua kertyi enemmän.

Kilpailun voitti isäntämaan Edward Mothibi ajalla 5.31.33. Ansio jäi hänestä vajaat 14 minuuttia ja kolmanneksi ehtineestä japanilaisesta Nao Kazamista kuutisen minuuttia.

Ansio käytti kilometrille keskimäärin 3 minuuttia 59 sekuntia. Hänen vauhtinsa pysyi läpi kilpailun todella tasaisena, joskin alkumatkalla reitti oli nousuvoittoinen, kun taas laskut tulivat loppupuolella.

Henri Ansion vauhdinjako Comrades Marathonilla.

Suomi oli esillä kärkijoukoissa myös naisissa. Noora Honkala juoksi sijalle 20, mutta hänen juoksunsa kulki sijoituksellisesti vastakohtaisesti Ansion kanssa.

Honkala aloitti ripeästi ja oli naisista kymmenentenä vielä 43 kilometrissä. Ylämäkiosuuden Honkala kokikin vahvaksi. Alamäet ja matkan karttuminen hidastivat kuitenkin hänen vauhtiaan selvästi, mikä näkyi sijoituksen hiipumisena.

11.6.2019 Korjattu jutussa ollut virhe. Comrades juostaan Etelä-Afrikassa, ei Etelä-Amerikassa.