Juoksuringin vauhtikestävyysharjoitus

Lukulistalle
ClosePlease login
Lukulistalle
ClosePlease login

Tällä viikolla Juoksurinki x Saucony Run Club yhteistreeneissä toteutettiin vauhtikestävyysharjoitus. Alta löydät tarkemman ohjelman Helsingin treeneistä.

Tämän viikon vauhtikestävyysharjoitukseen Pirkkolan urheilupuistossa toi oman haasteensa luminen ja paikoin liukas juoksualusta. Lähes kaikilla osallistujilla oli kuitenkin nastalenkkarit, jotka helpottivat askellusta ja harjoitus saatiin suoritettua onnistuneesti.

Alkuverryttely n. 15 min

 Juoksutekniikkaliikkeitä 2 × n. 15 m:

  • Päkiähyppely kädet ylhäällä
  • Matala polvennostojuoksu
  • Toispuoleinen polvennostojuoksu
  • Rummutus

2 × avausveto n. 80 m rennosti

2 × 8min + 6min + 4 min* / 1.30–2 min palautus / n. 2-3 min sarjapalautus

Kevyt loppuverryttely

* Toisin sanoen: Juokse 8 min ja pidä 1.30- 2 min palautusta. Juokse 6 min ja pidä 1.30-2 min palautusta. Juokse 4 min ja pidä 2-3 min sarjapalautus. Sitten juokse taas 8 min ja pidä 1.30- 2 min palautusta. Juokse 6 min ja pidä 1.30-2 min palautusta. Juokse 4 min ja siirry tämän jälkeen loppuverryttelyyn.

Vauhtikestävyys on tärkeä harjoitettava ominaisuus, jos haluat kehittää omaa kestävyyskuntoasi monipuolisesti. Vauhtikestävyysharjoitukset kysyvät malttia, jotta vauhdit pysyvät oikealla tehoalueella.

Jos et tiedä omia tehoalueitasi täysin tarkasti, on hyvä lähteä vetoihin hyvin maltillisesti, jopa omasta lenkkivauhdista ja juosta vedot enintään hieman omaa lenkkivauhtia reippaammin.

Lue lisää vauhtikestävyysharjoittelusta täältä.

Juoksurinkitreenien aikatauluista ilmoitamme Juoksurinki-sivulla.

Teksti, kuva ja video Venla Paunonen

Vastaa