Juoksurinki x Saucony Run Club: maksimikestävyysharjoitus 

Lukulistalle

Juoksurinki x Saucony Run Club yhteistreeneissä Turussa toteutettiin tällä viikolla maksimikestävyysharjoitus. Lue alta ohjeet harjoitukseen ja toteuta myös oman ohjelmasi lomassa. 

Harjoituksen vauhdeissa lähdettiin liikkeille vauhtikestävyysalueelta, ja nostatettiin harjoituksen tehoa jokainen tuntemustensa mukaan kohti maksimikestävyysaluetta. Samoin voit toteuttaa omassa harjoituksessakin; lähde liikkeelle maltilla, ja nosta tehoja tuntemusten mukaan veto vedolta. Pidä mielessä tavoiteltu vetojen määrä ja lisää tehoja oman tason ja tuntemusten mukaisesti. 

Nimensä mukaisesti, maksimikestävyysharjoituksessa liikutaan lähellä omaa maksimia. Kaikkien maksimikestävyysharjoitusten ei kuitenkaan tarvitse olla teholtaan todella kovia ja harjoituksessa ei aina tarvitse mennä ”tappiin saakka”. Harjoituksen tehoa on hyvä säädellä omien tavoitteiden ja tulevien kilpailujen aikataulun mukaisesti. Itse kilpailut sopivat myös loistavasti maksimikestävyysharjoitukseksi.  

Mikä avuksi, kun hapottaa? 

Kun harjoituksen edetessä maitohappoa alkaa kertymään kroppaan ja juoksu alkaa tuntumaan raskaammalta, on hyvä keskittyä juoksutekniikan taloudellisuuteen ja rytmikkääseen askellukseen. Rentouta kehoa, älä purista. Käytä käsiä rytmikkäästi, ne rytmittävät myös jalkojen liikettä. Annan hengityksen puuskuttaa, hae vartaloa etunojaan. Rentouta poskia ja leukaa, näin luot rennompaa fiilistä myös muualle kehoon.  

Maksimikestävyysharjoitus: 

  • Verryttely kevyesti juosten n. 15-20 min
  • Liikkuvuutta ja juoksutekniikkaa 
  • 5 x 800 m / 2 min. palautuksella (vauhtikestävyys -> maksimikestävyys)
  • Kevyt loppuverryttely juosten/kävellen 

Seuraavat Juoksurinki x Saucony Run Clun yhteisharjoitukset jälleen kahden viikon kuluttua Helsingissä ja Turussa.

Lue lisää:

juoksija.fi/juoksurinki 

 

Teksti Venla paunonen Kuva Johanna Sällinen

Vastaa