Lainaa treenisi huipuilta

juoksu treeni
Lukulistalle
ClosePlease login

Piristä treeniäsi tehoharjoituksilla, mutta sovella niitä omaan ajankäyttöösi ja kykyihisi.

Muistan menneiltä vuosikymmeniltä, kun myös kuntojuoksijoille alettiin tehdä harjoitusohjelmia. Monissa kansainvälisissä julkaisuissa ohjeet olivat hyvin yksinkertaisia ja puhtaaseen määräharjoitteluun uskovia: Tänään juoksua 20 min, huomenna 30 min jne.

Nykyään kuntojuoksijoiden harjoittelu on monipuolista. Esimerkiksi intervallit, mäkijuoksut ja monipuolinen voimaharjoittelu alkavat kuulua kuntojuoksijan työkalupakkiin jopa tarkemmin kuin eliittijuoksijoilla.

Mitä harjoittelun tehokeinoja kuntojuoksija voi kokeilla ja mitä asioita niissä kannattaa huomioida?

Täytyy muistaa, että kuntojuoksijalla harjoittelun pitää toteutua elämän muiden velvollisuuksien ja ajankäytön ohessa. Huippujuoksijat, joiden ohjelmia helposti matkitaan, keskittyvät harjoitteluunsa ammattimaisesti hyvissä olosuhteissa lepo, ravinto ja palautuminen viimeisen päälle huomioiden.

Se on kuitenkin varmaa, että monet harjoittelun tehokeinot piristävät kuntojuoksijan harrastusta, vaikka sitten kevyemmin ja rennommalla asenteella tehtynä.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa