Kevyttä tuulensuojaa!

Lukulistalle
ClosePlease login

Craftin uutuus on kevyt kevääseen ja syksyyn sopiva takki. Materiaali on erittäin ohutta, ja se hylkii vettä ja pitää tuulta. Hengittävyyteen on panostettu erityisen paljon.

Miesten mallissa ranteiden kohdalta kainaloon asti ulottuu ohut verkkomainen paneeli, ja lisäksi solisluun kohdalla on tuuletusaukot, joiden alta löytyy samaista verkkoa. Erikoista kyllä, naisten mallissa edellä mainittuja verkkopaneeleja ei ole. Valmistaja on ilmeisesti laskenut miesten arvostavan hengittävyyttä ja naisten täydellistä tuulensuojaa. Hengittävyyttä ei ole naistenkaan kohdalla toki unohdettu, sillä yläselkään sijoitetut pienet tuuletusreiät löytyvät molemmista malleista.

Kokeilemamme miesten M-koon takki on mitoitukseltaan kokonsa mukainen ja malliltaan suhteellisen tiukasti istuva. Hihojen verkkopaneelit lisäävät myös joustavuutta, joten kädet pääsevät liikkumaan juostessa vapaasti. Helma saattaa pitkäselkäisellä jäädä lyhyenpuoleiseksi.

Pakkaskelin takki tämä ei ole, mutta viiden asteen leppeässä lämmössä tämä suojaa tuulelta juuri sopivasti, ja hyvän hengittävyyden ansiosta se sopii reippaammallekin lenkille.

Miesten malli on varustettu rintataskulla. Tässäkin mallit eroavat, sillä naisten takissa on kaksi sivutaskua. Helman ja hihansuiden ohuet joustoresorit ovat heijastavat, ja erillisiä kiristysnyörejä tai tarroja niissä ei ole.

Mallinimessä on myös sana ”pack”, ja tämä ominaisuus meni testaajaltakin aluksi ohi. Takin oikean hihan sisään on piilotettu nepparilla varustettu sisätasku, jonka sisään takin saa pakattua käden käänteessä. Kiva uusi idea ja toimiva toteutus!

Katso video takin pakkaamisesta täältä.

Craft Vent Pack Jacket

> Naisille ja miehille oma malli
> Paino 110 g
> Hinta 100 €
> craftsportswear.com

 

Plussat ja miinukset

+ hengittävyys
+ istuu mukavasti, kädet pääsevät liikkumaan vapaasti
+ helppo pakata varatakiksi
– kahiseva materiaali

Teksti Pena Rekiranta Kuvat Craft

Juttu julkaistu Juoksijassa 2/2020.