Pikatesti: Sony Open-ear STH40D

Lukulistalle
ClosePlease login

Ensituntuma Sonyn kuulokkeisiin oli lähinnä hämmästys. Mikä erikoinen muotoilu, ja miten ihmeessä noin heppoisen näköisesti korvaan asettuvat urheilukuulokkeet voivat edes pysyä juoksijan päässä?

Erikoista oli myös se, että niin sanottu open-ear-mallinen kuuloke ei tuki korvakäytävää ja käyttäjä voi havainnoida ympäristön ääniä musiikista nauttimisen ohessa. Alussa kannattaa olla tarkkana, että laittaa kuulokkeet oikeisiin korviin. Näiden kuulokkeiden mötikkä asettuu korvalehden alapuolelle, toisin kuin ehkä nopealla vilkaisulla voisi päätellä.

Kuten niin monissa nappikuulokkeissa, myös Sonyt on varustettu kolmen eri koon korvatulpilla – tai tässä tapauksessa rengasmaisilla sovitteilla. Onneksi left/right-merkinnät ovat kunnossa niin itse kuulokeosassa kuin vaihdettavissa tulpissa. Merkinnät ovat tosin melko pienet, joten korvasovitteiden vaihtoa ei kannata tehdä hämärässä.

Yksinkertainen käyttää

Johdollisia kuulokkeita ei tarvitse parittaa puhelimeen bluetoothilla, mutta johdon pujottelu täytyy suorittaa. Sonyt on varustettu asianmukaisella klipsillä, jolla johdon saa kiinni paitaan tai takkiin.


Lenkillä ensimmäinen havainto on keveys. Vaaka varmistaa havainnon, sillä koko setti painaa vain 19 grammaa. Istuvuus on mukava. Mutta ovatko nämä oikeat urheilukuulokkeet? Ensivaikutelma hämäsi, sillä Sonyt pysyvät juostessa korvissa varsin kivasti. Pipon kanssa käytettynäkään ne eivät purista korvaa.

Avoin malli tuo turvaa

Miellyttävää on myöskin se, että korva jää avoimeksi, eikä jää ikään kuin tukkoon. Turvallisuuden kannalta avoin malli on positiivinen asia. Hiljaisilla ulkoiluteillä jopa lähestyvän polkupyörän renkaiden rahina kuuluu läpi, mikä lisää turvallisuutta.

Kovassa liikenteen melussa puolestaan äänenvoimakkuuden saa vääntää varsin kovalle, jotta musiikista voi nauttia ensinkään.

Ympäristön äänet kuuluvat hyvin läpi.

Soundimaailma on hintaan ja muihin ominaisuuksiin suhteutettuna kohtuullinen. Johdossa olevan ohjaimen nappuloiden toiminnasta huomaa, ettei kyseessä ole mikään premium-malli. Nappuloiden tuntuma on hieman epäselvä, ja kappaleiden vaihtaminen etenkin käsineet kädessä on hankalaa.

Valmistaja lupaa yhdellä napin painalluksella toimivat äänikomennot Googlelle ja Sirille. Tätä ominaisuutta emme testanneet.

Sony Open-ear Stereo Headset STH40D,  72 €

Plussat ja miinukset

+

Keveys, ympäristön äänet kuuluvat hyvin, avoimeksi malliksi hyvät soundit.

Ohjaimen nappuloiden tuntuma.

 

Linkki valmistajan sivuille.

Katso myös Varusteklinikasta Älykäs harjoittelu.

Teksti Pena Rekiranta  Kuvat Sony