VJ MAXX – Maksimimukavuutta polulle

Vj Maxx
Lukulistalle
ClosePlease login

Suunnistus- ja nastajuoksukengistään tunnettu kotimainen VJ tuo kasvussa olevaan polkujuoksumarkkinaan uutuuden, VJ MAXxin. Juoksija-lehden tiimi otti mielenkiintoisen uutuuden pikatestiin.

MAXxin pohjakuviointi antaa hyvän pidon niin poluilla kuin umpimetsässäkin. Pito on kohtuullisen hyvä myös mutaisissa olosuhteissa ja kaltevilla pinnoilla. Märällä kalliolla ja juurakoissa jalkineen kanssa sai olla varovaisempi. Kengän pohjakuviointi kerää jonkin verran mutaa.

”Ehdottomasti hankalien ja teknisten maastojen kenkä, joka toimii ympäri vuoden”, kertoi eräs testaajistamme.

VJ MAXX suojaa jalkoja hyvin iskuilta tai pistoilta. Etenkin varpaat kiittävät hyvää suojausta. Kivikkoisessa maastossa terävät kivet tuntuvat kuitenkin jonkun verran pohjan läpi. Kengän materiaalit vaikuttavat hyvin kulutuskestäviltä, joten MAXxeista saattaa olla ainesta pitkäaikaiseksi lenkkikaveriksi. Tossussa ei ole juurikaan vedenpitävyyttä, vaan kenkä kastuu varsin nopeasti märässä maastossa.

Polkujuoksijan hyvä yleiskenkä.

Juoksutuntuma on hyvä ja pohjan läpi aistii hyvin juoksualustan eri muodot. Kengät toimivat laajasti erilaisissa maastoissa, mutta asvaltille vaimennus ei riitä. Kaltevilla pinnoilla kengät antavat kohtuullisen hyvin tukea jalkaterälle.

Kengät ovat mukavat ja istuvat hyvin jalkaan. Nauhoituksella kengän saa kiristettyä koko jalkaterän osalta hyvin istuvaksi.

VJ MAXxia voi luonnehtia polkujuoksijan yleiskengäksi. Se soveltuu hyvin monenlaiseen maastoon. Kengät ovat tarpeeksi kevyet kovaankin menoon, mutta niiden ominaisuudet riittävät myös pidemmänkin taipaleen taittamiseen.

VJ MAXX

179 €
http://vjsport.fi

Plussat ja miinukset

+ laaja käyttöalue
+ keveys ja käyttömukavuus
+ hyvä suojaus varpaille
+ soveltuu myös pitkille matkoille
– notkeampi päkiäosa nostaisi kengän yleisarvosanaa hyvä plussasta kiitettävälle tasolle

Teksti Jukka Viljanen Kuva Seppo Anttila

Juttu julkaistu Juoksijassa 4/2019.