Juho Ylinen suosikkina Bodom Trailin synttäripoluille, Anna-Stiina Erkkilä pohtii vielä osallistumistaan

Hallitseva Trail Tourin mestari Anna-Stiina Erkkilä keskittyy tällä kaudella kansainvälisiin koitoksiin ja tekee osallistumispäätöksen Bodom Trailille vasta viime metreillä. Kuva Rami Valonen.
Lukulistalle
ClosePlease login

Espoon Pirttimäessä vietetään ensi viikonloppuna tuplasynttäreitä, kun sekä Bodom Trail että kotimainen Buff Trail Tour Finland (BTTF) -kiertue juhlivat 10-vuotisia taipaleitaan.

Päämatkalla 21 kilometrillä on jaossa viidelle parhaalle naiselle ja miehelle paikat Salomonin Golden Trail National Seriesin finaaliin, joka tänä vuonna järjestetään Nuuksio Classicin sijaan Norjan Hemsedalissa syyskuussa.

Hallitseva BTTF-mestari Anna-Stiina Erkkilä tekee päätöksensä Bodomille osallistumisesta vasta viime metreillä. Hän kertoo priorisoivansa legendaarista Zegama Aizkorria, joka juostaan vain viikko Bodom Trailin jälkeen.

 – MM-kisoja ennen en valitettavasti pysty leireilemään vuorilla, joten toivon että muutaman kansainvälisen kovan kisan pohjille saaminen nostattaa mäkikuntoa vielä hieman kohti kesäkuuta. Zegama on tapahtumana niin hieno ja tasoltaan huima, joten mahtavaa päästä kokemaan kyseinen tapahtuma uudelleen tänä vuonna, Erkkilä kertoo.

Muutenkin Erkkilän kalenteri on pyhitetty kansainvälisille kisoille, joten hän ei pysty puolustamaan Trail Tourin kokonaiskilpailun voittoa. Kiertueen loppupisteisiin lasketaan neljän parhaan osakilpailun tulos.

Trail Tourin osalta pöytä on siis katettu haastajille. Bodom Trailin suurimpia suosikkeja ovat Pirjo Saukko, Paula Havu ja Minna Kauppi, joista jälkimmäinen tosin saattaa tyytyä 12 kilometrin matkaan.

Ylisen mäkijuoksu parantunut

Juho Ylinen on voittanut Trail Tourin jo kahdesti. Kuva Poppis Suomela.

Juho Ylinen on Erkkilän tavoin hallinnut kotimaan polkuja viime vuodet. Talvella Ylinen vietti useita viikkoja Espanjan lämmössä ja keskittyi etenkin mäkijuoksun parantamiseen. Etelän leiri kannatti, sillä helmikuun lopussa hän oli Transgrancanarian rankalla maratonilla kolmas.

 – Siitä parin kuukauden treenijaksosta oli tosi iso hyöty. Kisassa menin tietyt segmentit monta minuuttia nopeammin kuin vuosi sitten, koska jalat olivat niin hyvin tottuneet mäkijuoksuun. Lisäksi selän taakse jäi kavereita, jotka aiemmin olivat olleet edelläni, Ylinen kertoo.

Vahvan suunnistustaustan omaavan, 25-vuotiaan jyväskyläläisen vauhti tuntuu kiihtyvän vuosi vuodelta. Huhtikuussa Ylinen paranteli SM-puolimaratonilla ennätyksensä koviin lukemiin 1.06.58. Kaikki tekeminen tähtää menestykseen polkujuoksun MM-kisoissa kesäkuussa.

Ylinen on voittanut BTTF:n kahdesti peräkkäin ja aikoo osallistua vähintään neljään osakilpailuun. Ahkerana kilpailijana tunnettu Ylinen juoksee Bodom Trailin jälkeisenä päivänä SM-maastoissa sekä neljän että kymmenen kilometrin kilpailut.

 – Uskon, että Bodomilla tulee tasokas kilpailu. Lari Takanen on kovassa kunnossa ja juoksi hyvin SM-puolimaratonilla, ja Mårten Boström puolestaan on treenannut hyvin Transgrancanarian jälkeen.

Kahdesti GNTS:n kultaisen tiketin napanneen Boströmin ja Takasen lisäksi kärkitaistoon on syytä laskea ainakin tuore Sierra Nevadan vuoristomaratonin voittaja Tuomas Kari, jalkaleikkauksen jälkeen paluuta tekevä Henri Ansio, Trail Tourin viime vuoden kakkonen Otto Saikkonen sekä sukset polkukenkiin vaihtanut Eetu Nordman.

Bodom Trailin puolikkaan reittiennätys (1.25.15) on Boströmin nimissä. Naisten kautta aikojen kovin aika on ruotsalaisella Emelie Forsbergilla (1.41.39) vuodelta 2018.

Mårten Boströmillä on hallussaan Bodom Trailin reittiennätys. Kuva Miska Koivumäki.

Lue myös:

Bodom Trail 2022: Erkkilä hätyytteli lajilegendan reittiennätystä ja Juuso Simpanen yllätti itsensä voitolla

Bodom Trail 2021 päättyi Anna-Stiina Erkkilän ja Mårten Boströmin tuuletuksiin

Tiedotus Bodom Trail, marko Krapu

Vastaa