Anniina Ahtosalo naisten maantiepyöräilyn Suomen mestariksi

Anniina Ahtosalo
Lukulistalle
ClosePlease login

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut jatkuivat naisten maantiekilpailulla Porvoossa. Voittoon ajoi huikean loppukiritaistelun myötä Anniina Ahtosalo.

Naisten 84 km kilpailussa pidettiin hyvää vauhtia alusta asti ja kuuden pyöräilijän ryhmä lähti omille teilleen jo kilpailun alkuvaiheessa. Kärkikuusikon muodostivat Anniina Ahtosalo (Korson Kaiku), Laura Vainionpää (Jurvan Voima), Antonia Gröndahl (IK-32), Minna-Maria Kangas (IK-32), Essi Pelto-Arvo (IBD Cycling) ja Tiia Tulokas (Reaktor Stanga Racing).

Kuusikko pysyi yhdessä viimeisille kilometreille saakka. Antonia Gröndahl pääsi hieman irti viimeisellä kilometrillä, mutta loppusuoralla Anniina Ahtosalo ja Laura Vainionpää ehtivät vielä Gröndahlin edelle. Kärkikaksikon eroa tarkastettiin pitkään maalikamerasta ja senttipeli kääntyi Ahtosalon eduksi. Viikonloppu oli Ahtosalolle täydellinen, sillä hän voitti sekä aika-ajon että maantieajon mestaruudet.

-Kisa meni aika lailla ennakko-odotusten mukaisesti. Loppuratkaisu oli vähän turhan tiukka, mutta onneksi kääntyi minun edukseni, Ahtosalo kommentoi.

Ahtosalon ja käkikuusikon loppuaika 84 km reitillä oli 2.18,07. Mitalikolmikon kanssa samalla ajalla maaliin tulivat siis Tiia Tulokas (neljäs), Minna-Maria Kangas (viides) ja Essi Pelto-Arvo (kuudes).

18-vuotiaiden naisten kilpailun nopein oli IK-32:n Erika Ingves, joka teki ratkaisevan iskun viimeisellä kierroksella. CCH:n Heidi Antikainen ajoi hopealle ja pronssia otti OP-P:n Anni Tapio.

Tulokset:

Kilpailut jatkuvat

Miesten maantiemitaleista ajetaan sunnuntaina 19.6. Miesten kilpailumatka on 178,5 km. Samassa lähdössä ajetaan myös alle 23-vuotiaiden mitaleista. ISTV näyttää suorana miesten maantieajon.

Kilpailusivut: sm-pyoraily.fi