Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajetaan Porvoossa

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut
Kuvassa viime vuoden miesten maantieajon SM-kultaa voittanut Joonas Henttala (IBD Cycling). Kuva: Antti Ruotsalo
Lukulistalle
ClosePlease login

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut ajetaan Porvoossa 17.–19.6. Porvoo on yksi suomalaisen pyöräilyn perinteisimmistä ja menestyksekkäimmistä kaupungeista.

Maantiepyöräilyn SM-kilpailut yhdistyvät tänä vuonna perinteisiin Porvoon ajoihin. Porvoossa nähdäänkin maantiepyöräilyn Suomen kärkikasti kilpailemassa SM-mitaleista.

Kilpailujen aikataulu

Perjantaina 17.6. ajetaan henkilökohtainen aika-ajo. Miesten ja alle 23-vuotiaiden miesten matkana on 40,2 km ja naiset ja M18-sarjan miehet ajavat 27,5 km matkan. 18-vuotiaiden naisten ja parapyöräilyn matkana on 15,9 km.

Lauantaina 18.6. klo 10.00 naiset starttaavat 84 km kilpailuun. Samassa lähdössä ovat mukana N-18-sarjalaiset, jotka ajavat 63 km kilpailun. Klo 13.00 käynnistyy M18-sarjan 105 km maantieajo

Miesten maantiemitaleista ajetaan sunnuntaina 19.6. Miesten kilpailumatka on 178,5 km. Samassa lähdössä ajetaan myös alle 23-vuotiaiden mitaleista.

Perinteikäs Porvoon Akilles

Kilpailun järjestävä Porvoon Akilles on yksi perinteisimmistä ja menestyneimmistä pyöräilyseuroista Suomessa. SM-pyöräilyjen järjestäminen Porvoossa onkin hieno asia koko suomalaiselle pyöräilylle.

– On hienoa, että maantiepyöräilijät ja koko pyöräilyväki kokoontuu Porvooseen. Toivottavasti onnistumme järjestämään ikimuistoiset, jännittävät ja korkeatasoiset kilpailut Porvoon legendaarisessa ympäristössä, kilpailunjohtaja Mathias Hannus toteaa.

 Kilpailujen lähtö- ja maalialue sijaitsee Porvoossa Järnbölentiellä Tapani Löfvingin kadun risteyksen kohdalla. Autojen paikoitus Myllymäen koulun parkkipaikalle tai sen lähialueelle.

Huomioitavaa on myös, että ISTV näyttää suorana naisten maantieajon lauantaina 18.6. ja miesten maantieajon sunnuntaina 19.6.

Lue myös:

Fellmanin ajot jälleen sunnuntaina

Maantie Cup: Rosendahl GP ajetaan sunnuntaina Tampereella

 

Tiedotus Suomen Pyöräily ry, Kalle Kotiranta

Maantiepyöräilyn MM

 

 

Vastaa