Jaakko Hänninen auttoi joukkuetoverin toiseksi Grand Besançon Doubsissa

Jaakko Hänninen
Lukulistalle
ClosePlease login

Jaakko Hänninen osoitti Classic Grand Besançon Doubs -kilpailussa, että hänen kuntonsa on hyvä, vaikka takana on neljän viikon kilpailutauko. Hänninen teki vetotöitä 110 kilometriä eli valtaosan 172 kilometrin kilpailusta.

1.1-kategorian koitos Classic Grand Besançon Doubs ajettiin Ranskan Besançonin ympäristössä.

Jaakko Hännisen kova työ ei mennyt hukkaan, sillä hänen joukkueensa AG2R Citroen Teamin Andrea Vendrame oli toinen häviten niukasti Eritrean Biniam Girmay Hailulle (Intermarché-Wanty-Gobert).

Voitto tuli neljän ajajan irtiotosta, joka irtosi viimeisillä kilometreillä. Ensin iski irti kolumbialainen Nairo Quintana omaan sooloyritykseensä, mutta hänet ajettiin kiinni. Quintana hyvänä mäkiajajana, mutta ei niin hyvänä loppukiriajajana, oli neljäs. Kolmas oli ranskalainen Axel Zingle (Cofidis). Selkävaivoistaan toipunut ranskalainen Groupama-FDJ:n Thibaut Pinot tekee hyvää paluuta ja oli viides.

Jaakko Hänniselle päivän kilpailussa sijoitus ei ollut ykkösasia. Hän teki työt joukkueensa eteen ja oli 125:s ( +19:35).

– Tänään minun tehtävä oli tämä ja se tuli tehtyä vähintäänkin hyvin. Kun siirryin pääjoukon kärkeen vetohommiin, ero seitsemän ajajan hatkaryhmään oli yli kuusi ja puoli minuuttia. Kun 130 kilometrin kohdalla tuli muita kärkeen, ero oli pienentynyt minuuttiin ja 20 sekuntiin. Enpä ole aikaisemmin tehnyt samaa. Itse asiassa tuntui aivan hyvältä, mutta kyllähän viimeisellä kympillä pitkä veto tuntui jaloissa, kertoi Jaakko Hänninen.

Hän starttaa seuraavan kerran jo huomenna lauantaina.

– Lauantaina on luonteeltaan erilainen kilpailu. Nousua tulee olemaan tämänpäiväistä enemmän. Emme ole vielä miettineet huomista taktiikkaa, mutta eiköhän minun roolini tule olemaan vähän erilainen, Hänninen kertoi.

Jaakko Hänninen palasi sairauslomalta

Noin kuukausi sitten Vuelta a Burgos -kilpailun toiseksi viimeisellä etapilla kolariin joutunut ja kätensä loukannut Jaakko Hänninen palasi kilpailuihin perjantaina. Hänen sairauslomansa päättyi viikko sitten, ja käsi parantui sellaiseen kuntoon, että kilpaileminen tuli mahdolliseksi.

Hänninen oli hyvässä kunnossa Vuelta a Burgosin aikaan. Hän joutui keskeyttämään kilpailun ennen viimeistä etappia sijalta 10. Hännisellä oli paikka joukkueensa Espanjan ympäriajomiehistössä, mutta loukkaantuminen pakotti jäämään pois kolmiviikkoisesta etappiajosta.

Classic Grand Besançon Doubs ja lauantainen Tour du Jura Cycliste ajetaan Hänniselle tutuilla teillä, sillä hän aloitti Besançonissa kansainvälisen uransa AC Bisontine -amatöörijoukkueessa.

– Kyllä on mukava palata takaisin. Tietysti Vueltan peruuntuminen osaltani harmitti aluksi, mutta kun sille ei voinut mitään, niin aloin keskittyä käden kuntoutumiseen ja loppukauden kilpailuihin. Nämä kaksi kilpailua sopivat tähän vaiheeseen mainiosti ja motivaatio on korkealla, kun pääsee ajamaan entiselle kotiseudulle. Meillä on näissä kilpailuissa hyvä joukkue ja siltäkin osin on todella mukava palata kilpailuihin, Hänninen kertoi ennen Besançonin ajoa.

Valmistautuminen jäi lyhyeksi sairausloman päättymisen jälkeen, mutta Hänninen suhtautui kuntoonsa luottavaisesti.

– Minulla on vielä sormessa kevyt tuki varmuuden vuoksi, koska sormi ei ole ihan täydellisesti parantunut. Mutta se ei haittaa ajamista, joten siltä osin voi olla huoleton, Hänninen sanoi.

Tulokset maantiepyöräily

Classic Grand Besançon Doubs (1.1)

Besançon–Marchaux 172,55 km

1 Biniam Girmay Hailu (Eritrea) Intermarché-Wanty-Gobert 4:10:20

2 Andrea Vendrame (Italia) AG2R Citroën Team s.a.

3 Axel Zingle (Ranska) Cofidis s.a.

4 Nairo Quintana (Kolumbia) Team Arkéa-Samsic s.a.

5 Thibaut Pinot (Ranska) Groupama-FDJ s.a.

6 Luca Chirico (Italia) Androni Giocattoli-Sidermec + 0:35

7 Denis Nekrasov (Venäjä) Gazprom-RusVelo + 0:37

8 Matis Louvel (Ranska) Team Arkéa-Samsic  + 0:45

9 Anthony Maldonado (Ranska) St-Michel-Auber 93 s.a.

10 Tom Paquot (Belgia) Bingoal-Pauwels Sauces-WB s.a.

125 Jaakko Hänninen (Suomi) AG2R Citroen Team + 19:25

 

Jaakko Hännisen kilpailut tällä viikolla

Pe 3.9.2021

Classic Grand Besançon Doubs (1.1)

Besançon–Marchaux 172,55 km

 

La 4.9.2021

Tour du Jura Cycliste (1.1)

Lons-le-Saunier – Lons-le-Saunier 181,75 km

Vastaa