Maastopyöräreitille Helsingin keskustasta

Kuva Kuutti Heikkilä
Lukulistalle
ClosePlease login

HELSINGIN KESKUSPUISTON tiheään polkuverkostoon tehty 15,5 kilometrin maastopyöräreitti odottelee viimeisiä merkintöjä ja valmistuu alkukesällä. Päädyt löytyvät Paloheinästä ja Laaksosta, josta päärautatieasemalle polkaisee kymmenessä minuutissa.

Vielä muutama vuosi sitten Pyöräily+Triathlonin kustantajan toimisto oli keskuspuiston reunalla, joten tunnemme polut työmatkoilta ja maastureiden testilenkeiltä. Virallista reittiä varten kuluneita ja turhan hankalia kohtia on rakennettu sieltä täältä, mutta polkufiilis on säilytetty.

Valmistuessaan reitti sopii aloittelijalle sekä tarjoaa kohtuullisia haasteita ja hauskaa sujuvaa ajoa kokeneelle maastopyöräilijälle. Työ ei pääty viimeisten merkkien naputteluun vaan jatkuu turvallisuuden ja kestävyyden ehdoilla.

Reitityksen suunnitteli Pasi Maaranniitty MTBCF ry:n jäsenten kanssa, ja rakennustyöt teki valtaosin kaupungin rakentamispalvelu Stara. Reittiä ylläpitää ja viimeistelee Roll Outdoors.

Tauolle voit kurvata moneen kivaan kahvilaan. Lenkin lopetus vaikkapa Töölönlahden äärellä Linnunlaulun huvilan terassilla viimeistelee kokemuksen. Polut löytyvät jo ennen viimeisiä merkintöjä Trailmapin gpx-jäljen avulla.

 

Vastaa