Lumonite SM-yösuunnistus: Teini ja Syrjäläinen yön valtiaat

Lumonite SM-yösuunnistus
Lukulistalle
ClosePlease login

Lumonite SM-yösuunnistus kilpailtiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Anttolassa. Anttolan keskustan eteläpuolella sijainnut komea kallio- ja mäkimaasto tarjosi kilpailijoille vaativaa yösuunnistusta.

Naisten kilpailussa Kalevan Rastin Marika Teini suunnisti ylivoimaiseen voittoon jättäen toiseksi parhaan ajan tehnyttä SM-kilpailun ulkopuolella juossutta Tereza Janosikovaa yli kolme ja puoli minuuttia. SM-hopeaa suunnisti Pargas IF:n Amy Nymalm lähes neljän minuutin erolla Teiniin ja pronssia Jämsän Retki-Veikkojen Merja Rantanen.

– Monivaiheinen reissu se oli, ja alkumatkalla tuli jonkin verran koukkuja. Loppuradan vauhdikkaammat välit onnistuivat paremmin, mutta ei tämä yösuunnistus helppoa ole. Rata oli tänään vaativa, ja ilman heijastimia olevista rasteista voi läheltäkin mennä ohi, vaikka lampuissa tehoja riittääkin, kuvaili Marika Teini.

Kalustoasiat toivat Teinille hieman lisäjännitystä kilpailun kynnyksellä.

– Huomasin kisapaikalle lähdettäessä, että akun lataus oli jäänyt pahasti vajaaksi, mutta onneksi sain seurakaverilta sopivan akun lainaan. Sillä oli tosin jo suunnistettu 40-minuutin kisa, joten syytä oli minunkin juosta nopeasti ja keskitason lampputehoilla, jatkoi mestari Marika Teini.

Myös miesten kilpailussa Helsingin Suunnistajien Topi Syrjäläinen otti mestaruuden reilun kolmen minuutin erolla Espoon Suunnan Lari Pernuun. Syrjäläinen juhli Anttolassa uransa ensimmäistä pääsarjan kultamitalia ja Pernu uransa ensimmäistä pääsarjan SM-mitalia. Pronssille suunnisti Valkeakosken Hakan Aaro Aho 3.13 erolla Syrjäläiseen.

– Lähdin alkuun aika aggressiivisesti liikkeelle, ja siinä tuli muutamalla tiukalla rastipisteellä turhaa hätäilyä. Mutta puolenvälin jälkeen alkoi löytyä tekemiseen hyvä rytmi, ja loppurata tuli tosi hyvin.

”Mietin pitkän välin lähdössä aika pitkään reitinvalintaa, jotta varmasti onnistuisin.”

Ensimmäinen kartta oli aika keskimatkatyyppistä suunnistusta, ja sitten kartanvaihdon jälkeen oli vauhdikkaampaa, kuvaili Syrjäläinen.

Syrjäläinen onnistui erinomaisesti kisan pisimmällä kartan lävistäneellä reitinvalintavälillä.

– Mietin pitkän välin lähdössä aika pitkään reitinvalintaa, jotta varmasti onnistuisin. Siinä meni ehkä jopa 20 sekuntia, mutta se kannatti, ja löysin hyvän ratkaisun. Tämä oli minulle ensimmäinen SM-yösuunnistuksen kulta pääsarjassa, ja arvostan tätä kyllä todella korkealle, iloitsi mestari Topi Syrjäläinen.

Lue myös:

SM-viestit suunnistettiin Hämeenlinnassa

Kolmen miehen sekuntikamppailu

Flow-tila siivitti Siiri Silvennoisen keskimatkan yllättäjäksi

TEKSTI ja kuva Timo Mikkola

Vastaa