Viisi mitalia Suomeen triathlonin ikäluokkien MM-kisasta

Juuso Manninen
Lukulistalle
ClosePlease login

Juuso Manninen ja Tarja Masalin juhlivat ikäluokkiensa voittoa pitkän matkan MM-kisoissa Almeressa. 50-vuotiaiden sarjassa Kai Söderdahl kellotti kovan ajan ja oli kolmas.

Alankomaissa Almeressa ratkottiin eilen kansainvälisen triathlonliiton pitkän matkan MM-kilpailut. Ikäluokkansa voittivat Juuso Manninen (M25, 8.30.04) ja Tarja Masalin (N35, 10.22.13). Toiseksi ehti Jaana Leminen-Lahdenperä (N60, 11.48.02) sekä kolmansiksi Nina Bergkulla (N50, 10.13.43) ja Kai Söderdahl (M50, 9.02.31). Manninen voitti myös Ironman Tahkon elokuussa.

Miesten elite-lähdön voitti Tanskan Kristian Høgenhaug ajalla 7.37.46 ja naisista nopein oli Hollannin Sarissa De Vries ajalla 8.32.04. Ruotsin Jesper Svensson haastoi Høgenhaugia pitkään ja sijoittui toiseksi.

Suomesta mukana oli 11 hengen joukkue ikäryhmiin muttei osallistujia elite-koitoksiin. Kilpailu käytiin täysmatkalla eli uintia kertyi 3,8 kilometriä, pyöräilyä 180 kilometriä ja juoksua maraton.

Oman ennätyksensä 9.26.40 teki M50-sarjassa kisannut Alex Stubb. Hän oli ikäluokkansa kuudes.

– Olipahan hieno kisa, nopea reitti, täydellinen olosuhde. Parasta olla edustamassa Suomea maajoukkueasussa ja supermukavassa seurassa, Stubb kommentoi triathlonliiton sivuilla.

Mitaleista kilvoiteltiin Challenge Almere-Amsterdam -triathlonin yhteydessä.

Katso kaikkien ikäluokkien tulokset kansainvälisen triathlonliiton sivuilta.

Heini Hartikainen voitti triathlonin pitkän matkan EM-pronssia

Arvokisojen leiman on saanut useampi alkusyksyn triathlon. Viikko sitten Challenge Roth -kilpailun yhteydessä käytiin täysmatkalla ETU:n pitkän matkan EM-kisa.

Naisten ylivoimainen voittaja oli saksalainen Anne Haug ajalla 7.53.48. Hän viimeisteli kisansa maratoniin ajalla 2.43.54. Kolmanneksi EM-tuloslistalla nousi Heini Hartikainen ajalla 8.43.04. Kisan kokonaistuloksissa hän oli seitsemäs. Naisten EM-tulokset löydät kokonaisuudessaan kansainvälisen triathlonliiton sivuilta.

Miesten EM-voittaja oli saksalainen Patrick Lange ajalla 7.19.19. Sekä Haug että Lange ovat voittaneet myös maailman arvostetuimman täysmatkan triathlonin eli Havaijin Ironmanin.

Challenge Rothin hurjat kokonaisajat selittyivät osin pyöräilyllä, joka oli kymmenisen kilometriä normaalia lyhyempi.

Jutun avauskuvassa Juuso Manninen ajaa Vantaalla Kuusijärven lähettyvillä vuonna 2019. Kuva Ville Kaskivirta