Arkiston helmiä: Nopeutta Steve Ovettin tapaan

Lukulistalle
ClosePlease login

Juoksija-lehti järjesti vuonna 1985 Nuori juoksija -seminaarin Helsingissä yhteistyössä Lasse Virén -säätiön kanssa. Tilaisuus sai suurta huomiota, sillä suomalaisten kestävyysjuoksulegendojen lisäksi paikalla oli nimekkäitä ulkomaisia luennoitsijoita kuten Arthur Lydiard, Steve Ovettin valmentaja Harry Wilson.

Monipuoliseen ohjelmaan kuului muun muassa Harry Wilsonin demonstraatio pikajuoksuharjoituksesta, jota hän teetätti tähtioppilaalleen Steve Ovetille viikoittain talven harjoitusjaksolla.

– Tällainen nopeusharjoitus on tärkeä myös talvella, sillä kestävyyskaudella nopeus heikkenee, ellei tee mitään lihaskuntonsa hyväksi, Wilson kertoi Juoksijan artikkelissa (10/1985).

Steve Ovett asui Etelä-Englannissa Brightonissa. Hän tapasi valmentajaansa Harry Wilsonia viikoittain Lontoon Chrystal Palacessa halliharjoituksessa, jonne oli reilun tunnin junamatka.

Pikajuoksuharjoitus sopii kaikille juoksijoille – ja muidenkin lajien harrastajille – tasosta riippumatta, jos he haluavat parantaa juoksutekniikkaansa ja nopeuttaan.

Wilsonin ja Ovettin 35 vuoden takainen mallitreeni ei ole päässyt pölyttymään lehtiarkistossa, vaan on pätevää aineistoa edelleenkin.

Hikitreeni nopeutta kehittäen

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja