Helpot tekniikkavinkit

juoksutekniikka
Lukulistalle
ClosePlease login

Hyvä juoksutekniikka tekee lenkkeilystä miellyttävää ja helppoa. Joskus se voi myös estää vammojen syntymistä. Ryhti on oleellinen tekijä juoksutekniikassa. Jo muutamalla pienellä vinkillä voit parantaa juoksuasentoasi.

1

Katse ohjaa kehon toimintaa. Usein juoksija katsoo muutaman metrin päähän jalkojen eteen, mikä kääntää asentoa kumaraksi. Kun siirrät katseen horisonttiin, pysyy myös ryhti hyvänä.

2

Hartioitten rentouttaminen helpottaa käsien liikettä ja suoristaa niiden liikeratoja. Juoksemme usein hartian jännittyneinä ja kädet harottavat kaukana vartalosta, mikä kuluttaa turhaan energiaa.

3

Askeleen rullaus heikkenee, jos otamme ylipitkiä askelia ja jalka töksähtää jarruttavasti maahan kantapää edellä. Askeleen lyhentäminen parantaa rullausta, ja kontakti osuu lantion alle.

4

Päkiäjuoksu kehittää jalkojen ja jänteiden voimaa ja kestävyyttä. Se myös parantaa luonnostaan juoksuasennon ryhtiä. Tee muutaman kymmenen metrin pätkiä päkiöillä juosten jokaisen lenkkisi aikana tai sen jälkeen, vaikka luonnollinen juoksuaskeleesi toimisikin kokojalalla tai kantapään kautta.

Vastaa