Näin löydät aikaa harjoittelulle – 5 vinkkiä

Lukulistalle
ClosePlease login

Arki kaatuu joskus päälle, eikä liikuntahetkiä tahdo löytyä. Hyvällä suunnittelulla löydät lisää treeniaikaa. 

1

Suunnittele

Työelämän, opintojen tai lapsiperhearjen ohella aikaa harjoittelulle tulee harvemmin kuin itsestään. Tee suunnitelma, milloin aiot tehdä treenisi. Pidä kiinni tästä ajasta ja hyödynnä se. Älä heitä hukkaan tätä varattua aikaa. 

2

Hyödynnä arki

Yhdistä juoksulenkki työmatkaan, kauppareissuun, lasten harrastuksiin tai muihin menoihin. Kun tästä tekee tavan, opit löytämään mahdollisuuksia yhä useammin ja myös hyödyntämään nämä mahdollisuudet. Esimerkiksi lapsen harrastuksen aikana ehdit lenkille tai tehdä lihaskuntoharjoituksen. 

3

Varusteet valmiina

Etenkin talvella, erilaisia juoksuvarusteita tarvitaan enemmän kuin kesällä. Pidä itsellesi perussetti vaatteista ja muista varusteista samassa paikassa lähtövalmiina, niin treeniin varattu aika ei kulu pipojen, hanskojen tai aluspaidan etsimiseen.

4

Älä viivyttele

Jos jäät odottelemaan parempaa säätä, parempaa fiilistä tai muutoin parempaa hetkeä lähteä liikkeelle, treeni voi jäädä kokonaan väliin. Kun on aika mennä, mene! Pue varusteet säätilan mukaan. Kehno fiilis häviää mitä todennäköisemmin, kun lähdet liikkeelle.

5

Muista realismi

Jos treenille tuntuu aina vain jäävän vähän aikaa, pysähdy tarkastelemaan kokonaisuutta. Laita arjen toimintoja tärkeysjärjestykseen. Mieti myös, ovatko treenitavoitteesi realistiset nykyiseen elämäntilanteeseesi verrattuna, vai täytyykö niitä muokata?

Lue myös:

Mitä tavoitteellinen treenaaminen vaatii?

Lapsi tuli – miten käy juoksun?

Vinkit antoi Juoksurinki-valmentaja VENLA PAUNONEN KUVA ARI J. HYYTIÄINEN

Juoksija 1/2023

Vastaa