Välitön polkutuntuma

Vivobarefoot
Lukulistalle
ClosePlease login

Vivobarefootin kaikkiin suuntiin löysät paljasjalkakengät tarjoavat erinomaisen tuntuman maastoon. Polkumallin pohja on läpeensä kuvioitu ja pitää myös kosteilla alustoilla. Pelkistetystä olemuksesta huolimatta kengät painavat lähes saman verran kuin kenkätestin VJ Ultra ja selvästi enemmän kuin Salomonin todella kevyet Pulsarit.

Paljasjalkakengällä terävät kivet tuntuvat voimakkaasti läpi, mutta kumipohja toki suojaa viilloilta. Kengän kärjen kiviosumat tulevat herkästi läpi varpaisiin.

Kanta asettuu jämptisti paikoilleen pikanauhoituksella, ja jalkaholvin kohdalta istuvuus on sukkamainen. Varpailla on kuitenkin reilusti tilaa kuten muissakin Vivobarefootin malleissa. Ideana on, että varpaat saavat levitä askelluksessa luonnollisesti.

Paljasjalkakengillä juoksu vaatii hyvää askelta ja askelkontrollia. Ainoiksi juoksukengiksi Vivobarefootit eivät ole ideaalit, mutta silloin tällöin juoksu niillä voi vahvistaa jalkapohjan lihaksia ja parantaa askeltuntumaa. Parhaimmillaan Vivobarefootit ovat kävelyretkillä luonnossa.

Kengästä on saatavilla myös pieniä naisten kokoja, jotka soveltuvat erinomaisesti lapsille yleiskäyttöön. Varvastilan lisäksi kengissä on nolladroppi eli päkiä ja kanta ovat samalla korkeudella. Jalka saa tehdä luontaisia liikkeitä, mikä on lapselle tärkeää, mutta monessa markettimallissa todella rajoitettua tai mahdotonta. Viime kesänä kahdeksanvuotiaani valitsi juuri Primus Trailit tunturimaastojen tossuksi kelissä kuin kelissä.

Vivobarefoot Primus Trail, 140 €

 

Polkujuoksija 2021

Vastaa