Maraton tai puolimaraton edessä: Viimeisten viikkojen viritys

Valmistautuminen maratonille
Lukulistalle
ClosePlease login

Maraton tai puolimaraton odottaa kuukauden parin päästä. Mitä voin vielä tehdä kuntoni eteen?

Muutama viikko on varsin lyhyt aika pitkään kestävyyssuoritukseen valmistautumisessa. Jos kilpailu odottaa jo kuukauden päästä, niin kunto pitäisi olla rakennettu jo aikaisemmin. Viimeisten viikkojen tehtävänä olisi enää virittää suorituskyky huippuunsa ja varmistaa, että juoksija olisi lähtöviivalle astuessaan valmis kovaan koitokseen.

Mutta ei kannata heittää kirvestä kaivoon ja luovuttaa, vaikka harjoittelu olisi ollut viimeisten viikkojen aikana huonoa ja kunto tuntuu vajavaiselta. Tällaisessa tapauksessa kannattaa keskittyä puhtaan peruskestävyyden kehittämiseen ilman haaveita tehoharjoituksista. Kevyet lenkit ovat ovat varmin tapa nostaa kuntoa ja suorituskykyä heikolta perustasolta. Hieman tiiviimpi lenkkeilyrypäs voi nostaa kuntoa lyhyessä ajassa melko paljonkin. Viimeiset päivät pitää kuitenkin pyhittää levolle, jotta harjoitusväsymys poistuu lihaksista.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa