Henttala Development Team – hiljainen tieto käyttöön

Henttala Developement Team
Lukulistalle
ClosePlease login

Lotta Henttala ja Ida Sten pistivät viime vuoden lopulla pystyyn uuden kotimaisen pyöräilyjoukkueen, jonka ideana on tukea nuoria naisia.

Viime marraskuussa Lotta Henttala ja Ida Sten soittivat ja viestittelivät toisilleen vähän väliä. He olivat päättäneet perustaa uuden maantiepyöräilytiimin, jonka tavoitteena oli auttaa nuoria, kansainvälisiin kilpailuihin tähtääviä naisajajia. Seurasiirtojen takaraja oli kuun lopussa ja tekemistä riitti, kun kaikki piti luoda tyhjästä.

Ammattipyöräilijä Henttala oli pyöritellyt ideaa jo aiemmin miehensä ja kollegansa Joonas Henttalan kanssa, mutta nyt hän oli saanut mukaan myös entisen seurakaverinsa Stenin.

– Olimme jo pidemmän aikaa puhuneet siitä, miten koko naispyöräily Suomessa kaipasi uudistusta, jotta kisatilanteista tulisi kiinnostavampia, eikä niitä dominoisi vain pari seuraa. Suomessa ei myöskään ikinä ole ollut naisjoukkuetta, joka edistäisi nimenomaan naisjuniorien kehityspolkua. Lotta heitti ilmoille, että pitäisikö vaan perustaa oma tiimi ja minä tapani mukaan innostuin aiheesta, Sten kertoo.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa