Optimaalinen ajoasento valmistuu räätälityönä

Lukulistalle
ClosePlease login

Suomeen asettunut entinen ammattilaispyöräilijä Alex Čoh löysi unelmatyönsä bikefittingistä ja valmentamisesta. 

Minusta tuntuu, että tulen hädin tuskin ulottumaan polkimiin. Triathlonpyörän satula on viitisen senttiä korkeammalla kuin se on aikaisemmin ollut. Lukitsen kengät polkimiin ja pyörittelen kampia. Ajoasento tuntuukin todella hyvältä.

– Lisää tehoa noin kynnystehoon saakka, Alex Čoh kehottaa.

Edelleen tuntuu hyvältä. Jaloille on paljon enemmän tilaa. Hengityskin kulkee helpommin kuin aiemmin. 

– Hyvältä näyttää. Lantio pysyy hyvin vakaana. Alex Čohin maine on kiirinyt pääkaupunkiseudulla. Moni on kokenut saaneensa häneltä korvaamatonta apua ajoasentonsa kanssa.

Olen kilpaillut triathlonissa monta vuotta samalla ajoasennolla ja kokenut sen ihan toimivana. Toisaalta minulla on välillä ollut ongelmia olkapäiden kanssa. Liikkuvuudet ja keholle optimaalinen asento ovat saattaneet muuttua sen jälkeen, kun nykyinen ajoasentoni on vakiintunut.

Bikefitting eli pyörän sovitus kannattaa teettää uusiksi viimeistään muutaman vuoden välein. Jos kehityt nopeasti, varaudu tiheämpään sykliin. Ammattitriathlonistit säädättävät asentoaan yleisesti vuosittain.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa