Alusniemi ja Pökälä voittivat maastopyöräilyn SM-maratonmatkat Inarissa

Sini Alusnimi maastopyöräily SM-voittaja XCM 2021
Lukulistalle
ClosePlease login

Sini Alusniemi ja Samuel Pökälä voittivat Suomen mestaruuden helteisessä Inarissa ajetulla maastopyöräilyn maratonmatkalla eli XCM:ssa.

Pohjoisen avarista ja erämaisista maisemista nauttiva pitkien matkojen spesialisti Sini Alusniemi oli Inarissa elementissään.

– Oli hienoa päästä ajamaan SM-mitaleista näin pohjoisessa ja erämaisella reitillä. Maisemat olivat hienot ja auttoivat jaksamaan. Kokemus naisten omasta lähdöstä oli erilainen, kun ajoin koko matkan alusta pitäen yksin ja jouduin pohtimaan vauhdinjakoa itseni kanssa. Kuuma keli toi varovaisuutta matkavauhtiin kun pelkäsin mahdollisia kramppeja, Alusniemi kertoi.

Toiseksi ajoi Noora Kanerva ja kolmanneksi Henna-Mari Havana. He jäivät Alusniemestä yli 18 minuuttia.

Naisten kilpailun pituus Juutuanvaaran maastoissa oli 60 kilometriä ja miesten 90 kilometriä. Kisat ajettiin 30 kilometrin lenkillä, jolla nousua kertyi lähes 700 korkeuserometriä.

Samuel Pökälä voitti pyöräsuunnistuksen MM-kilpailuissa kesäkuussa kaksi henkilökohtaista ja yhden viestimestaruuden. Hän käytti 90 kilometrin haastavalla reitillä helteisessä säässä aikaa vajaat neljä ja puoli tuntia. Lähdön toiseksi ehti Mikhail Utkin, joka jäi voittajasta reilun minuutin päähän. Kolmanneksi maaliin ajoi Samuli Visuri puolisentoista minuuttia Pökälän jälkeen. Kärkikolmikko erottui muista selvästi.

– Oli rankka reissu. Kumma, kun tulee näin pohjoisiin asti ja silti on kuuma. Noin 28 asteen lämpö vei kyllä mehut tarkkaan, Samuel Pökälä kertoi.

SM-kisat ajettiin Inari Epic -tapahtuman yhteydessä. Inarista tuli Suomen pohjoisin paikkakunta, jossa SM-sijoituksista on kisattu.

Pökälä aloitti pyöräsuunnistajana ja siirtyi sitten maantiepyöräilyyn, jossa hän voitti useita Suomen mestaruuksia. Sini Alusniemi on hallinnut vuosia naisten maastopyöräilyä Suomessa ja menestynyt viime vuosina myös Euroopan arvostetuissa pitkän matkan koitoksissa. Talvisin hänen vahvin lajinsa ovat pitkän matkan hiihdot luistelutyylillä, joskin Alusniemi on tuttu nimi myös hiihdon viestikisojen osallistujalistoilla.

Maastopyöräilyssä SM-kilpailuja riittää myös ensi viikonlopulle, jolloin lyhyen radan XCO-kisat rallataan Kokkolassa.

XCM SM-tulokset 2021 löydät Inari Epicin sivuilta.