Pyöräreitti: Helsinki–Vantaa–Sipoo – Kaupungista maalle ja takaisin

Taukopaikka
Kohokohta
Reittipiste
Klikkaa symboleita saadaksesi lisätietoja.
GPX Kartta: Helsinki-Vantaa-Sipoo pyöräreitti 1
Lukulistalle
ClosePlease login

Helsingin Viikistä tai vaihtoehtoisesti Vantaan Kuusijärveltä alkava lenkkireitti kulkee pääkaupunkiseudun maantiepyöräilijöiden muutenkin suosimia teitä Itä-Helsingissä, Vantaalla ja Sipoossa. Matka taittuu pääasiassa rauhallisilla pikkuteillä, mutta varsinkin lähellä keskustaa myös kevyen liikenteen väylillä.

Reitin mukavimpia kohtia ovat tieosuus Kuusijärven tuntumasta, Kuninkaanmäestä Jokivarrentielle sekä Hindsbyn ja Immersbyn seudun vaihtelevat pätkät.

Jos Viikkiä pitää lähtö- ja maalipaikkana, paluumatka Itäkeskuksen ohitse voi vaatia huolellisuutta ja tarkkaa kartanlukua. Toisaalta, jos reitin ajaa kerran tai pari porukassa, sen kulku on helpompi muistaa myös omilla lenkeillä.

Jos lähtö ja maali ovat Kuusijärvellä, lenkkiin on mukava yhdistää virkistävä pulahdus lampeen ja vaikka palauttava ateria ulkoilumajalla. Paluu Kuusijärvelle tulee Sotungin kautta ja noudattaa osittain ns. Pepen tempon reittiä.

 

Pyöräreitti: Helsinki–Vantaa–Sipoo

 

PITUUS

  • noin 50 kilometriä

TAUKOPAIKAT

  • Palménin kauppa Nikinmäessä, Itäsalmen Siwa ja sen vieressä olevaa pizzeria

KOHOKOHDAT

  • Immersbyn melko tuoreeltaan päällystetty tieosuus on mäkinen, ja halukkaat saavat sillä otettua itsestään kaiken irti. Pätkä on vaativampi pohjoisesta etelään ajettaessa.

YHTEISLENKIT

  • Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) ajaa lenkin perusversion kesäkaudella keskiviikkoisin. Lisätietoa ja varmistus: www.hepo.fi 

ERI VERSIOT

  • Nikkilästä on mahdollista jatkaa Talmaan ja sieltä edelleen Keravalle, Kaskelaan ja Pornaisiin ja sieltä takaisin Nikkilään – tai ajaa pientä ja viehättävää Paippistentietä samaten Nikkilään. Paippisissa taukoa voi pitää Moottorikahvilassa. Nikkilästä matka jatkuu reittikuvauksen mukaisesti kohti Helsinkiä. Nikkilästä voi myös voimien ja ajan salliessa jatkaa esimerkiksi Kuninkaantietä aina Porvooseen saakka ja takaisin. Cyclocross- tai maastopyörällä on mahdollista kääntyä jo ennen Nikkilää oikealle ja ajaa Länsitietä Hindsby’hyn halki komean luonnonsuojelualueen.

 

Julkaistu Pyöräily +Triahlonissa 1/2012

Vastaa