Sami Jauhojärven kahden tason harjoitusohjelma Finlandia-hiihtoon osa 1: Syksyn askelmerkit

Lukulistalle
ClosePlease login

Suomen suurin massahiihto Finlandia on säilyttänyt asemansa, vaikka viime talvet ovat tuoneet Etelä-Suomessa haasteita hiihtoharjoitteluun. Tällä juttusarjalla ja näillä viikko-ohjelmilla haluan innostaa mahdollisimman monia kuntoilijoita mukaan ladulle, olitpa sitten ensikertalainen tai kokenut konkari!

Laadin Hiihto-lehden lukijoille kahdenlaisia ohjelmia Finlandiaan valmistautumiseen: helpommassa ohjelmassa tavoitteena on selvitä hiihdosta kunnialla läpi ja vaativassa tavoitellaan mahdollisimman hyvää tulosta. 

Ensimmäisessä vaihtoehdossa ohjelmaan sisältyy harjoittelua 3–5 kertaa viikossa ja  4– 6 tuntia. Mahdollisimman hyvää tulosta tavoittelevat treenaavat 5–6 kertaa viikossa yhteensä noin 10 tuntia. Kuuden viikon jakso rakentuu niin, että rasittavuudeltaan kolme erilaista viikkoa toistetaan kaksi kertaa, eli viikot 1 ja 4, 2 ja 5 sekä palauttavat viikot 3 ja 6 ovat keskenään samanlaiset.

Tärkeintä kunnon kohottamisessa on säännöllisyys. Toinen keskeinen asia on harjoittaa syksyllä tarpeeksi paljon niitä lihaksia, joita suorituksessa tarvitsee, sillä lihaksiston kehittyminen on spesifiä: hauis ei kasva tekemällä kyykkyä, eikä tasatyöntö kehity, jos ylä- ja keskivartalo eivät saa tarpeeksi harjoitusta.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa Juoksija.fi digi. Saat rajattoman lukuoikeuden kaikkiin Juoksija.fi:n artikkeleihin, mukaan lukien lehtien lehtiarkistot.

 Juoksija.fi digi

  • Juoksu, hiihto, pyöräily, triathlon, suunnistus
  • Liikkujan hyvinvointi ja terveys
  • Digitaaliset lehtiarkistot
  • Juoksija-kortti
  • Nettivalmentaja

Vain 9,90 €/kk

Tilaa digi Olen jo tilaaja

Vastaa