Syksy saapuu – Peruskunnosta harjoittelun kivijalka

Lukulistalle
ClosePlease login

Kuntoilijan syksyn harjoittelu on perustan luomista kevään tehokkaammalle jaksolle. Aloititpa tuloksiin tähtäävän harjoittelun mihin aikaan vuodesta tahansa, ensimmäinen tavoite on nostaa peruskuntoa. Tehoharjoittelu ilman kunnollista pohjatyötä ei tuota parasta lopputulosta.

Hyvään peruskuntoon kuuluvat vankka aerobinen kestävyyspohja, nopean juoksun kyky ja monipuolinen voima. Kokosimme kuusi tärkeää tekijää harjoittelun aloittamiseen. Lopulta hyvin yksinkertaiset asiat nostavat kuntoa ja ovat avain parempiin tuloksiin.

1. Rakenna kestävyyttä

Kestävyysurheilija elää aerobisesta kunnostaan. Valitettavasti nykyaikana helppoa peruskestävyysharjoittelua kuitenkin jopa väheksytään, ja tilalle tarjotaan esimerkiksi maitohapollisia hiittejä ja porrastreenejä. Kestävyys rakentuu kuitenkin rauhallisen aerobisen harjoittelun varaan, joka kehittää pitkällä tähtäimellä hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Tulosurheilussa kestävyysominaisuutta terävöitetään harjoituskauden edetessä tehokkaammilla vauhti- ja maksimaalisen kestävyyden harjoituksilla.

Kestävyysliikkujalle kevytrasitteinen peruskestävyysharjoittelu kuuluu jokaiseen päivään ja harjoitukseen. Se on myös osa tehotreenejä alku- ja loppuverryttelyn merkeissä, joissa avataan elimistön aineenvaihduntaa.

Tilaa Juoksija.fi digi

Rautaista tietoa harjoittelusta ja terveydestä.

Katso edut