Kompassi kohti Espanjaa -blogi: Poikkeama reitiltä

Team TuMe
Lukulistalle
ClosePlease login

Taas on reissu askeleen lähempänä loppumista. Perusharjoittelu on ollut varsin rikkonaista, koska siirtymiä on ollut useita ja matkustaminen itsessään ei ole kovin palauttavaa touhua. 

Polkujuoksukisan jälkeen pysyimme vielä tovin korkealla ja nautimme hieman talvisemmista maisemista ennen paluuta Guardamariin. Välietappina kävin Madridin alueen hienoimmissa maastoissa suunnistamassa ja tulipa sielläkin taas kohellettua, mutta tästä seuraavassa Suunnistaja-lehdessä lisää. Guardamarissa meni myös suomalaisen määritelmän mukainen hellerajakin rikki ensimmäisen kerran tänä vuonna, paikallisen luokittelun mukaiseen hellerajaan eli +30 °C:n jäi kuitenkin vielä matkaa.

Pääsiäistä pakoon

Pääsiäisen vietin suunnistusseuramme kevätleirillä Ruotsissa 10mila-viestin harjoitusmaastoissa. Osassa maastoja oli suhteellisen paljon lunta jäljellä, joten shokki Espanjan harjoitusoloista oli riipivä. Eniten haittasi neopreenilämpösukkien puuttuminen, kun en ollut sellaisia muistanut jostain syystä ottaa etelään mukaan. Tämän takia jalat ja etenkin nilkat jäätyivät turhankin nopeaa ja nilkan asentotunto puuttui melkein kokonaan. Tällöin suunnistusjuoksussa täytyi keskittyä normaalia enemmän maastopohjan tarkkailuun ja pyrkiä ennaltaehkäisemään mahdolliset nilkkavammat. Tällainen eteneminen heijastuu myös suunnistamiseen, kun kartanlukuun jää vähemmän aikaa.

Leirin aikana pääsimme starttaamaan kahteen viestikilpailuun, joissa annoimme seurajohdolle näyttöjä tulevaa 10mila-viestiä ajatellen. Olin asettanut itselleni molempiin kisoihin myös oman henkilökohtaisen tavoitteen joukkuetavoitteen lisäksi, jotka täyttyivät kiitettävän hyvin. Viimeksi blogissa mainitsin mahdollisesta harjoitusohjelman uudelleensuunnittelusta, mutta näyttäisi siltä, ettei sille ole ainakaan tällä hetkellä tarvetta, vaan kunto nousee suunnitelman mukaisesti kohti tärkeämpiä kisoja.

Viimeinen määränpää

Alkuperäinen suunnitelma oli päättää reissu parin viikon mittaiseen road trippiin ja tutustua pohjois-Espanjan vaihteleviin maastoihin. Muutaman muuttujan takia olenkin päättänyt jäädä Alicante-Malaga välille, jossa onkin tarkoitus kuluttaa viimeiset hetket reissusta ja nauttia auringon tuottamasta lämmöstä. Tämän ansiosta pääsen takaisin harjoitusohjelman mukaiseen harjoitteluun, eikä ole tarvetta muuttaa ohjelmaa viikosta toiseen. Suunnistuksellisesti ratkaisu pysyä samassa kohteessa pidempään on vähän huono, mutta muuten olosuhteet ovat niin hyvät kuin niiden toivoisikin olevan.

Pääsiäisen alusviikolla ihmisiä oli paikallisessa taajamassa kuin meren mutaa. Tämä heijastui myös paikallisiin viikkomarkkinoihin, jotka olivat kuin Suurmarkkinat konsanaan.

Muutenkin kesää kohti mennessä ihmismäärä on kasvanut täällä roimasti ja hiekkarannoilla näkee ihmisiä menevän jopa uimaan. Huonoina puolina lämpenevissä keleissä on majoituskohteiden selvä hinnannousu, joten oman budjetin mukaisia kohteita oli vaikea löytää. Autojen vuokraushinnat vasta ovatkin kohoamassa!

 

Pääsiäisen ajan ohjelma

PäiväAamupäiväIltapäivä
Masuunnistus VK 4 x 10 minmäkijuoksu 15 x 1 min VK/MK
Tisuunnistus PK1 160 minlepo
Kejuoksu VK 6 x 2 kmsuunnistus (suunta) PK1 60 min + voima
Tomatkustusmatkustus
Pesuunnistus PK 80 minjuoksu PK 60 min 6 x 200m
LaStigtomtakavlen VK 47 minyösuunnistus PK 60 min
Susuunnistus PK 90 minjuoksu PK 30 min
MaKolmårdskavlen VK/MK 51 minmatkustus maalista suoraan Espanjaan (12 h)

Lue myös:

Kompassi kohti Espanjaa -blogi: Uudenlaista rytmittämistä

Blogi: Kompassi kohti Espanjaa – kisat rikkoneet rutiineja

Blogi: Kompassi kohti Espanjaa – kohti kisakautta

Blogi: Kompassi kohti Espanjaa

 

Blogi Samu Heiska

Vastaa